To κοινωνικο φροντιστηριο του Ιδρυματος Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης προετοιμαζει μαθητες στην Εκθεση του Λυκειου με καθηγητη τον Θαναση Μουσοπουλο

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την εκπαιδευτική ενίσχυση μαθητών από οικονομικά αδύναμες οικογένειες, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνει μαθήματα για την έκθεση Λυκείου με διδάσκοντα τον φιλόλογο-συγγραφέα Θανάση Μουσόπουλο.

 

Το πρόγραμμα των μαθημάτων έκθεσης για τον Φεβρουάριο και το περιεχόμενο του μαθήματος έχει ως ακολούθως.

Πρόγραμμα Μαθημάτων

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Σε κάθε μάθημα γίνονται τα εξής:

 

1. Ενημέρωση – άσκηση σε θέματα θεωρίας

2. Μελέτη δοκιμίων ελλήνων και ξένων συγγραφέων

3. Μελέτη Ορισμών Βασικών Εννοιών

4.Ανάλυση εννοιών, κατά αλφαβητική σειρά.

 

 Στα μαθήματα Φεβρουαρίου θα μελετηθεί η ενότητα «Ηθική, κανόνες ηθικής συμπεριφοράς». Θα εξεταστεί η έννοια και ο ρόλος της ηθικής, η σχέση ηθικής και λογικής, οι ηθικές αξίες/αρετές, η πραγμάτωση και η αυθεντικότητα των ηθικών αξιών.

Από το τεύχος «Δοκίμια για την Έκθεση Λυκείου – Βοήθημα Ελληνογνωσίας» του διδάσκοντα, θα συζητηθούν το κείμενο «Οι μικρές ευτυχίες» του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου και «Για τη χαρά και τη λύπη» του Χαλίλ Γκιμπράν.

 Από το τεύχος «Ορισμοί βασικών εννοιών» του Θ. Μουσόπουλου, θα συζητηθούν έννοιες που αρχίζουν από Β έως Η. Τέλος, θα εξεταστεί / αξιολογηθεί η περίληψη του κειμένου «Η ενότητα στα άτομα και τους λαούς» του Αγαπ. Τσοπανάκη, που συνέταξαν οι σπουδαστές/σπουδάστριες στο σπίτι.

 

Info

Τα μαθήματα Έκθεσης για μαθητές Λυκείου πραγματοποιούνται στις 18.15 – 20.00 στο αναγνωστήριο «Κυριάκος Σταματιάδης» της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.