Το Κινητο Εργαστηριο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του  «Χαμογελου του Παιδιου» επισκεπτεται το Διδυμοτειχο

Διπλή δράση Πρόληψης για μικρούς και μεγάλους

Από τη Δευτέρα 6 έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στο Διδυμότειχο (Κεντρική Πλατεία, μπροστά από το Τέμενος Βαγιαζήτ), για να υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης για μικρούς και  μεγάλους, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, καθώς επίσης δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Οι δράσεις στο Διδυμότειχο υλοποιούνται με τη στήριξη πολλών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δήμο Διδυμοτείχου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης, σχετικά με θεματικές που αφορούν, μεταξύ άλλων,  την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τον εκφοβισμό μέσω ηλεκτρονικών μέσων, τις εξαφανίσεις, την κακοποίηση-παραμέληση παιδιού κ.ά.. Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φροντίζει για τη σχολική κοινότητα, καθώς και για τους πολίτες του Διδυμοτείχου, υλοποιώντας τις παρακάτω δράσεις με τη συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού του, και τη διάθεση του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει:

Παρασκευή 10 Μαρτίου (08:30 – 13:30): Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και ώρες 08:30 με 13:30, θα πραγματοποιηθεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, με σκοπό την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους, έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μη μείνουν χωρίς αίμα.

Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α., και υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Διδυμοτείχου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Δευτέρα 6 έως Πέμπτη 9 Μαρτίου, (09:00 -13:45): Εκπαιδεύσεις, Ενημερώσεις και Επιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους

Από τη Δευτέρα 6 έως την Πέμπτη 9 Μαρτίου (09:00 – 13:45) Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Διδυμοτείχου, σε επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης σε θέματα που αφορούν άμεσα τα παιδιά, για την καθημερινότητά τους αλλά και το μέλλον τους, όπως είναι η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η ενδοσχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, ο εκφοβισμός μέσω ηλεκτρονικών μέσων, η κακοποίηση και η παρενόχληση κ.ά.

Τα απογεύματα θα είναι αφιερωμένα στους ενήλικες του Διδυμοτείχου. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 6 έως και την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 (έως 19:30), οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστική παρέμβαση με θέματα που μπορεί να αφορούν  την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, τα δικαιώματα των παιδιών, τις εξαφανίσεις, τη σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας κ.ά., μόνοι/ες τους, οικογενειακά μαζί με τα παιδιά τους ή οργανωμένοι/ες σε ομάδες/συλλόγους. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν σε εντατικές επιμορφώσεις επάνω σε σχετικές θεματολογίες.

Το σύνολο των αναγραφόμενων δράσεων θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», ο οποίος θα βρίσκεται σταθμευμένος στην Κεντρική Πλατεία Διδυμοτείχου (μπροστά από το Τέμενος Βαγιαζήτ), με απόλυτη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και υγιεινής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.