Το Κεντρο Προληψης Ορφεας μπαινει (και φετος) στις σχολικες αιθουσες

Συνάντηση με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είχαν στελέχη του Κέντρου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης Ορφέας με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κοσμίδου και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Σχοινά. Από την πλευρά του Κέντρου συμμετείχαν η πρόεδρος Μουσταφά Ογλού Σιμπέλ, ο Επ. Υπεύθυνος Ψυχίατρος Δρ. Εσαγιάν Γκάρο και οι υπεύθυνοι, κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κασσέρη Μαρία και Γούλα Μαρία αντιστοίχως.

Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκε ο σχεδιασμός των δράσεων του Κέντρου για την τρέχουσα σχολική χρονιά και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επιθυμία συμβολής στη διεξαγωγή του νεότευκτου θεσμού των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, που αφορούν στον τομέα “Δεξιότητες Ζωής” και στις θεματικές ενότητες “Ζω καλύτερα-Ευ Ζην/. Ψυχική και συναισθηματική υγεία, πρόληψη” και  “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση” και “Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη/α. Ανθρώπινα Δικαιώματα και β. Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα”. των εργαστηρίων δεξιοτήτων σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου.

Επίσης, το Κέντρο δήλωσε την πρόθεσή του να υλοποιήσει και την τρέχουσα σχολική χρονιά προληπτικές παρεμβάσεις σε μαθητές μέσα στις τάξεις, σεμινάρια με εκπαιδευτικούς καθώς και ομάδες γονέων, δίνοντας έμφαση στις επιπτώσεις του Covid 19 σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.