Το κενο μεταξυ θεωριας και πραξης του δικηγορικου επαγγελματος προσπαθει να καλυψει η Α.ΝΟ.Κ.

Διοργάνωσε σεμινάριο συγγραφής των δικογράφων ποινικής δίκης με ομιλητή τον δικηγόρο Νικόλαο Κουμουλέτζο

Εκδήλωση με θέμα τα βασικά δικόγραφα που αφορούν στην ποινική δίκη, αλλά και την συγγραφή αυτών διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, 3 Μαϊου στη Νομική Κομοτηνής, η Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής (Α.ΝΟ.Κ.) με κεντρικό ομιλητή τον κ.Νικόλαο Κουμουλέτζο, δικηγόρο του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών και Μ.Δ.Ε. Ποινικού Δικαίου του ΔΠΘ.

Η οργάνωση αυτή του σεμιναρίου όπως εξήγησε ο κ. Λάμπρος Παρούτας, τριτοετής φοιτητής της Νομικής, αποτελεί συνέχεια ενός κύκλου σεμιναρίων στόχος των οποίων είναι η προετοιμασία των φοιτητών και μελλοντικών νομικών για την αυριανή πρακτική καθημερινότητά τους.

Μέσω των σεμιναρίων αυτών όπως εξήγησε «μία ομάδα φοιτητών προσπαθεί να φωτίσει τις προκλήσεις αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες που διέπουν το δικηγορικό επάγγελμα, ενημερώνοντας παράλληλα τους συμφοιτητές τους από διαπιστευμένους ομιλητές με σημαντική εμπειρία γύρω από θέματα που άπτονται της νομικής επιστήμης, ούτως ώστε στο μέλλον να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον στίβο της αγοράς εργασίας».
 
Ταυτόχρονα στόχος αυτών των σεμιναρίων είναι  να αποτελέσουν  «σκαλί» επέκτασης των νομικών  γνώσεων τους πάνω σε τεχνικά νομικά ζητήματα μεγάλης χρησιμότητας, όπως η συγγραφή δικογράφων. 

Νικόλαος Κουμουλέτζος «Οι γνώσεις αυτές δυστυχώς υπολείπονται από πολλούς ασκούμενους» 

Την πρωτοβουλία των σεμιναρίων χαιρέτησε στην έναρξη της τοποθέτησής του και ο καλεσμένος ομιλητής κ. Κουμουλέτζος ο οποίος τόνισε πως οι φοιτητές καταφέρνουν μέσα από αυτές να αναδείξουν την πρακτική πλευρά του νομικού επαγγέλματος και να εμπλουτίσουν τους φοιτητές με γνώσεις που σήμερα δυστυχώς λείπουν από πολλούς ασκούμενους. Ακολούθησε η εισήγηση του σχετικά με την προδικασία που απαιτεί η ποινική δίκη, για να αναφερθεί αναλυτικότερα, βήμα προς βήμα , στην συγγραφή των ποινικών δικογράφων με διαδραστικό τρόπο.
 
Ο κ. Παρούτας σε δηλώσεις τους στον «ΠτΘ» τόνισε πως «μέλημα μας από την αρχή της δραστηριοποίησής μας, είναι η πρόταξη πρωτοβουλιών και καινοτόμων προτάσεων που συντελούν προς την ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση της Σχολής μας. Πάντα με μόνο δίαυλο ενημέρωσης την φοιτητική κοινότητα, προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε τα οποία προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις προς όφελος του συνόλου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.