Το ΚΕΜΕΑ τιμα τους Ηλικιωμενους

Γιάννης Γκαράνης: «Υποχρέωσή μας να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους που μας βοηθούν δίνουν τη σοφία τους για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας»

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας η 1η Οκτωβρίου και το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής δεν μπορούσε παρά να διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν των ηλικιωμένων, αρχής γενομένης από την Πέμπτη, οπότε και το 1ο και 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα «Καρδιοπάθειες – Πρόληψη και Αντιμετώπιση στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας» στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κ. Μαρία Σαμαρτζή, καρδιολόγος, η οποία αναφέρθηκε στην Πρόληψη και την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου, ο κ. Κωνσταντίνος Μάινας, καρδιολόγος, που μίλησε για την πρόληψη και αντιμετώπιση άλλων συχνών Καρδιοπαθειών, ο κ. Σάββας Τοκμακίδης, καθηγητής στη ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ, ο οποίος μίλησε για τη συμβολή της άσκησης στην πρόληψη και αποκατάσταση των καρδιαγγειακών παθήσεων και, τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, διαιτολόγος, ο οποίος ανέλυσε το ρόλο της Διατροφής στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Το πιο όμορφο στοιχείο της εκδήλωσης, βέβαια, ήταν η διακόσμηση του χώρου της υποδοχής, την οποία επιμελήθηκαν οι λιλιπούτειοι μαθητές των παιδικών σταθμών του Δήμου Κομοτηνής, με ζωγραφιές και κατασκευές αφιερωμένες στους ηλικιωμένους.
 
 

«Είναι μια μέρα που πρέπει να τη θυμόμαστε και να την τιμούμε γιατί εκεί που ήταν αυτοί οι άνθρωποι είμαστε και εκεί που είναι θα πάμε»
 

«Είναι υποχρέωσή μας να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους που μας βοηθούν στην καθημερινότητά μας και μας δίνουν τη σοφία τους για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουμε στη σημερινή εποχή», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης αναφορικά με τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας. «Είναι μια μέρα που πρέπει να τη θυμόμαστε και να την τιμούμε γιατί εκεί που ήταν αυτοί οι άνθρωποι είμαστε και εκεί που είναι θα πάμε».
 
 

«Οι πολιτικές των κρατών και των προσώπων είναι να βοηθήσουν τους ανθρώπους να έχουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα»

 
Όσον αφορά σε αυτή την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ο κ. Γκαράνης τόνισε ότι τέτοιου είδους ενημερωτικές ημερίδες είναι ιδιαιτέρως αναγκαίες καθώς το σημαντικότερο για τους ηλικιωμένους και για εμάς είναι η αποφυγή των ασθενειών. Για’ αυτό και σύμφωνα με τον ίδιο «όλες οι πολιτικές και των κρατών και των προσώπων είναι να βοηθήσουν τους ανθρώπους να έχουν καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα».
 
 

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται

 
Οι εκδηλώσεις όμως δε σταματούν εκεί. Τη σκυτάλη παίρνει αύριο μια εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο DIAMOND στη 1 το μεσημέρι, ενώ στις 10 το πρωί της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί ενημερωτική ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΚΑΠΗ με θέμα «Διαταραχές μνήμης  στην Τρίτη ηλικία» και ομιλητή τον ψυχίατρο κ. Μαρίνο Δεληγιάννη, συνεργάτη της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.