Το «Καραβανι της Αφθονιας» στην Κομοτηνη

Πλήθος μουσουλμάνων συμμετείχαν στο φετινό ιφτάρ που διοργάνωσε στην Κομοτηνή, στον αύλειο χώρο του μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου «Τζελάλ Μπαγιάρ», το «Καραβάνι της Αφθονίας» που ταξιδεύει για 11η χρονιά συνεχή χρονιά, την περίοδο της νηστείας του ραμαζανιού σε πόλεις 10 βαλκανικών κρατών όπου ζουν μουσουλμάνοι, με κεντρικό σύνθημα «η φιλία σύνορα δεν γνωρίζει».


Περισσότερες από 2.000 μερίδες φαγητού, εκτιμάται ότι προετοιμάστηκαν και προσφέρθηκαν σε μειονοτικούς κατοίκους της πόλης, την Κυριακή το βράδυ, από τους 85 περίπου εθελοντές φοιτητές και εργαζόμενους στο Δήμο Μπαϊράμ Πασά της Τουρκίας που υποστηρίζουν τη διοργάνωση των γευμάτων τα οποία παρατίθενται μετά τη δύση του ηλίου στη διάρκεια της μουσουλμανικής νηστείας. Οι διοργανωτές μερίμνησαν έγκαιρα για την προμήθεια και προϊόντων από επιχειρήσεις της περιοχής, με τα οποία εμπλουτίστηκε το ιφτάρ της Κυριακής.

Ο υπεύθυνος συντονιστής κι επιτελείς του «Καραβανιού της Αφθονίας» αφίχθηκαν κι εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, την περασμένη Πέμπτη, οπότε και ξεκίνησαν οι ανάλογες προετοιμασίες. Στην περιοχή βρέθηκε με αφορμή τη διοργάνωση, πέρα από τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του προγράμματος, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αδριανούπολης κ. Μουσταφά Χατιπλέρ και τον Δήμαρχο Μπαϊράμ Πασά και 70μελή αντιπροσωπεία του τουρκικού Δήμου, με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.


Μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων που παραβρέθηκαν στο ιφτάρ του «Καραβανιού της Αφθονίας», ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και Ξάνθης αντίστοιχα κ.κ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μουσταφά Κατραντζή, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μουμίν Οντέρ, ο πρώην βουλευτής κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρώην αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Μολλά Ισά Ριτβάν, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Αλή Ριζά Ακιντζί, ο Πρόεδρος του ΚΙΕΦ  κ. Μουσταφά Αλή Τσαβούς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Ροδόπη, εκπαιδευτικοί της μειονότητας κ.α.

Το «Καραβάνι της Αφθονίας» στάθμευσε το Σάββατο στον οικισμό Σήμαντρα της Ξάνθης ενώ αναχώρησε τη Δευτέρα για τη Βουλγαρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.