Το καλυτερο δωρο για τις γιορτες

 

Παραμονές των Χριστουγέννων και στα μέσα ήδη της φετινής εορταστικής περιόδου, οι τελετές ορκωμοσίας στα τμήματα του Δημοκριτείου συνεχίζονται και η πόλη μας αποχαιρετά κατά εκατοντάδες τους παλιούς γνώριμους, άτομα που έζησαν εδώ ορισμένες από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους κι επιστρέφουν πλέον ως πρεσβευτές της Κομοτηνής στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
 
Σε μια πανηγυρική-ένεκα του πλήθους των αποφοίτων-τελετή ορκωμοσίας, που διεξήχθη την Τετάρτη στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, 251 νέοι και νέες που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο τμήμα της Νομικής, δήλωσαν έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους για να διεκδικήσουν την επιτυχία στον επαγγελματικό πλέον στίβο της ζωής.

Ένα δύσκολο εγχείρημα στις παρούσες συνθήκες, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση, που εκ φύσεως οι νέοι νοιώθουν έτοιμοι να την αντιμετωπίσουν. Τα εφόδια, άλλωστε, που απέκτησαν στη διάρκεια των σπουδών τους στη Νομική Κομοτηνής, μια σχολή αναγνωρισμένη για το επίπεδο της επιστημονικής γνώσης που παρέχει, αποτελούν το ιδανικό εφαλτήριο για να ξεκινήσουν τον αγώνα τους για επαγγελματική καταξίωση.
 
Σε κάθε περίπτωση η προχθεσινή ορκωμοσία αποτέλεσε έναν κρίσιμο σταθμό στη ζωή των αποφοίτων και δικαιωματικά η ημέρα τους ανήκε. Ημέρα που συνδυάστηκε με χαρά, ενθουσιασμό, συγκίνηση, συνεστιάσεις σε μαγαζιά της πόλης και φυσικά βραδινή διασκέδαση. Όσο για το τελευταίο αντίο, πριν την αποχώρηση από την Κομοτηνή, από τους περισσότερους…δεν ειπώθηκε ποτέ!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.