Το Ιδρυμα Ευγενιδου επισκεπτεται την Ορεστιαδα

Θα εγκαινιάσει το 6ο Δημοτικό Σχολείο που ανακαινίστηκε με δωρεά του Ιδρύματος

Την Ορεστιάδα επισκέπτονται την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 μέλη της Διοίκηση του Ιδρύματος Ευγενίδου με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Θράκη.

Η επίσκεψη στην Ορεστιάδα, ξεκινά το πρωί της Τετάρτης και ώρα 10:00 από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας «Ευγενίδειο» που φέρει το όνομα του Εθνικού Ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη.

Στην ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από τον κ. Ιωάννη Δρασιούδη, Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς του 6ου Δημοτικού Σχολείου, ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της ανακαινισμένης σχολικής μονάδας παρουσία επίσημων παραγόντων της περιοχής, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και βέβαια των μαθητών/τριών.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου στήριξε τα τελευταία 10 χρόνια το 6ο Δημοτικό Σχολείο και πρόσφατα  προέβη σε δωρεά ύψους 150.000 ευρώ για την ανακαίνιση της σχολικής μονάδας. Την απόφαση για την ανακαίνιση αυτή έλαβε ήδη από το 2019 η Διοίκηση του Ιδρύματος Ευγενίδου, με στόχο να προσφέρει στους «μαθητές» ένα σύγχρονο δημοτικό σχολείο, στην μνήμη του Ευγένιου Ευγενίδη, ο οποίος καταγόταν από την Θράκη.

Χάρη στην δωρεά του Ιδρύματος έγιναν ουσιαστικές κτιριακές παρεμβάσεις που  περιλάμβαναν την θερμομόνωση των εξωτερικών τοιχωμάτων με την εφαρμογή των θερμοπροσόψεων, τους χρωματισμούς των εξωτερικών όψεων, την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων του σχολείου, την επισκευή και μόνωση της στέγης του σχολείου αλλά και τον εκσυγχρονισμό των αιθουσών με τεχνολογικό εξοπλισμό.

Επίτιμος Δημότης Ορεστιάδας ο Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουνίου και ώρα 19:00, η Διοίκηση του Ιδρύματος θα επισκεφθεί το Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, όπου σε επίσημη εκδήλωση, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης θα ανακηρύξει τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη Επίτιμο Δημότη της πόλης, για την προσφορά και την στήριξη του Ιδρύματος στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης της μαθητικής κοινότητας του νομού Έβρου.

Πρόκειται για μια πολυετή προσφορά που θα έχει συνέχεια και εξελίξεις, για τις οποίες σύντομα θα γίνει επίσημη ανακοίνωση και από τις δύο πλευρές (Δήμος Ορεστιάδας και Ίδρυμα Ευγενίδου), τον Οκτώβριο του 2022.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης επισκέπτεται την Θράκη για να συναντήσει φορείς και ανθρώπους που με τις άοκνες προσπάθειές τους, πρωτοστατούν στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων της Θράκης.  Με δήλωσή του τονίζει:  «Το Ίδρυμα Ευγενίδου, πιστό στην υλοποίηση των σκοπών του, στήριξε και θα εξακολουθεί να στηρίζει την παιδεία στην ακριτική Θράκη, που αποτελεί άλλωστε και την πατρίδα του ιδρυτή του Ιδρύματος και εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη».

Δωρεάν λεωφορείου στο ΕΕΕΕΚ Αλεξανδρούπολης

Είχε προηγηθεί την Τρίτη 14 Ιουνίου επίσκεψη του Προέδρου και μελών της Διοίκησης στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αλεξανδρούπολης προκειμένου να παραστούν στην επίσημη τελετή παράδοσης του νέου σχολικού λεωφορείου με ράμπα για αμαξίδια, που το Ίδρυμα Ευγενίδου δώρισε στο Εργαστήριο. Το λεωφορείο παρέδωσε στον Διευθυντή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης κ. Αθανάσιο Δημαρά, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, οι εκπαιδευτικοί, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και οι μαθητές/τριες του Εργαστηρίου.

Η δωρεά αυτή, συνολικής αξίας άνω των 50.000 Ευρώ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης προσφοράς του Ιδρύματος Ευγενίδου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού των παιδιών κατά τις μετακινήσεις τους από και προς το σχολείο και την προστασία τους από τους κινδύνους που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα σχολικό λεωφορείο, εργοστασίου κατασκευής Mercedes Benz, τύπου 906 BB-Sprinter 315 XL-Luxury ΑΜΕΑ Transfer Edition, το οποίο προσαρμόστηκε πλήρως ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών του σχολείου. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, 14 ανακλινόμενα καθίσματα και θέσεις για 2 αμαξίδια ΑΜΕΑ, σύστημα πρόσδεσης των αμαξιδίων, ηλεκτρο-υδραυλικό αναβατόριο αμαξιδίων, ενώ έχει δυνατότητα μεταφοράς 12 μαθητών.    

Πρόκειται για το δεύτερο σχολικό λεωφορείο με ράμπα για αμαξίδια που δωρίζει το Ίδρυμα Ευγενίδου στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αλεξανδρούπολης. Το πρώτο λεωφορείο είχε δωρισθεί στο σχολείο το 2017, δίνοντας λύση στο μεγάλο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών με αμαξίδια. Για την ολοκλήρωση της παρούσας δωρεάς απαιτήθηκε πολύς χρόνος, προκειμένου το σχολικό να πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, τυπικές και ουσιαστικές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.