Το Φροντιστηριο «Μεθοδικο» ξερει να φερνει χαμογελα επιτυχιας

Φοίβος Μήτρου, Αφεντούλης Αφεντουλίδης, Ναζμή Μεχμέτ, Εύη Κάλτσου, Νίκος Καλλιγάς, Παναγιώτης Παπαδόπουλος είδαν την ανακοίνωση των βαθμολογιών από «θέση ισχύος»

Μια από τις πιο σημαντικές ημέρες για δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ήταν η χθεσινή ημέρα, Παρασκευή 28 Ιουνίου, αφού λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ανακοινώθηκε η βαθμολογία των υποψηφίων.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις η γενική εικόνα από τις βαθμολογίες των υποψηφίων όλης της χώρας υπήρχε μεγάλη διασπορά στις βαθμολογίες άνω του δέκα αλλά και μεγάλη συγκέντρωση βαθμολογιών κάτω από τη βάση, με τους υποψηφίους όπως διαφάνηκε να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Μαθηματικά Προσανατολισμού.
 
Οι μαθητές του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό» αντιμετώπισαν τα αποτελέσματά τους με χαμόγελο, καταθέτοντας στο «ΠτΘ» την άποψή τους για τις φετινές πανελλαδικές, την επιλογή των  θεμάτων αλλά κυρίως τα όσα σηματοδοτούν οι βαθμολογίες αυτές για την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής.

Φοίβος Μήτρου: «Επιλέγω την σχολή μου με βάση το τι θα  μπορούσα να κάνω στο μέλλον με ευχαρίστηση»

Ο Φοίβος Μήτρου συγκέντρωσε συνολικά 11.926 μόρια, στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, με τον ίδιο να συγκεντρώνει την καλύτερη βαθμολογία του στο μάθημα των Μαθηματικών με 14,7.

Όπως εξήγησε ο ίδιος τα φετινά θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών ήταν εύκολα για τον ίδιο, εν αντιθέσει με τον χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους και τον οποίο δεν έκρινε ως επαρκή για την απάντησή τους.

Ο κ. Μήτρου δηλώνει ευχαριστημένος από τα μόρια που συγκέντρωσε και βάζει πλέον στόχο το Μαθηματικό των Πατρών, πόλη την οποία και επέλεξε συνειδητά καθότι του αρέσει ως πόλη. Συνειδητή είναι και η επιλογή της επιστήμης με την οποία ο ίδιος θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά καθότι όπως εξήγησε «επιλέγω την σχολή μου με βάση το τι θα μπορούσα να κάνω στο μέλλον με ευχαρίστηση και αυτό είναι τα μαθηματικά».

Η Πάτρα μπορεί να αποτελεί την πρώτη του επιλογή, ωστόσο θα δηλώσει το σύνολο των αντίστοιχων τμημάτων, ενώ η «εναλλακτική» του επιλογή  θα είναι οι σχολές Φυσικών.

Αφεντούλης Αφεντουλίδης: Επιλέγει στρατιωτικές σχολές κυρίως λόγω της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης

Στην ίδια ομάδα Προσανατολισμού δοκίμασε τις δυνάμεις του ο Αφεντούλης Αφεντουλίδης, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 16.877 μόρια, ένα μεγάλο κομμάτι των οποίων «κερδήθηκε» από το 18,8 που έγραψε στο μάθημα της Φυσικής.
 
Ερωτηθείς σχετικά με την συνολική εμπειρία των πανελλαδικών ο κ.Αφεντούλης δήλωσε υπέρμαχος του συστηματικού διαβάσματος που λειτούργησε για τον ίδιο κυρίως στο κομμάτι της ψυχολογίας, αλλά και του απαραίτητου ελεύθερου χρόνου.
 
Και ο ίδιος αντιμετώπισε χρονικά προβλήματα στο μάθημα των Μαθηματικών, ωστόσο δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα που του εξασφαλίζουν την είσοδό του στις στρατιωτικές σχολές. Επιλογή η οποία όπως δήλωσε βασίζεται κυρίως στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρουν, αλλά και στην δυνατότητα που μετέπειτα δίνεται για την επιλογή μεταπτυχιακού.

Ναζμή Μεχμέτ: Με προσανατολισμό το παιδικό όνειρο της Ιατρικής

Υποψήφιος της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών ήταν και ο Ναζμή Μεχμέτ ο οποίος με 15.400 μόρια στοχεύει την είσοδό του στην Ιατρική. Ο ίδιος έκανε λόγο για δύσκολα θέματα κυρίως στα μαθήματα της Χημείας και της Φυσικής, ενώ έκρινε ως αναμενόμενο, λόγω των πολιτικών εξελίξεων των τελευταίων μηνών, το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
 
Ο ίδιος, όπως εξήγησε, κατέβαλε μεγαλύτερη προσπάθεια σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αλλά όπως είπε, βασίστηκε κυρίως σε σωστό προγραμματισμό. Η Ιατρική αποτελεί για τον ίδιο παιδικό όνειρο, αλλά και «οικογενειακή παράδοση», ενώ ως «εναλλακτικές» επιλογές θα λειτουργήσουν οι Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές.
 
Ερωτηθείς σχετικά με τα κριτήρια της επιλογής του, ο Ναζμή δήλωσε πως θα ήταν πιο ευχάριστο για τον ίδιο να περάσει στην Αλεξανδρούπολη, καθότι ήδη η αδερφή του είναι φοιτήτρια της Ιατρικής και φυσικά θα ήταν πιο εύκολο και για την οικογένειά του.
 

Εύη Κάλτσου: Με καθαρό 20αρι στην Βιολογία  βάζει πλώρη για την Φαρμακευτική

 
Το 20άρι που έγραψε στην Βιολογία αποτέλεσε και τον καλύτερο βαθμό της, σε μία σειρά ωστόσο καλών βαθμολογιών που πέτυχε και «μεταφράστηκαν» στο σύνολο των 17.175 μορίων. Ο λόγος για την συνολική βαθμολογία της Εύης Κάλτσου η οποία βέβαια ως αθλήτρια κολύμβησης βλέπει τη βαθμολογία της προσαυξημένη κατά 8%, αγγίζοντας τα 18.549 μόρια.
 
« Ήταν σίγουρα μια δύσκολη και κουραστική χρονιά, ειδικά μετά το Πάσχα, αλλά εγώ έκανα την προσπάθειά μου και είμαι ευχαριστημένη» δήλωσε η ίδια στον «ΠτΘ» εξηγώντας ωστόσο πως η διαδικασία των πανελλαδικών ήταν ευκολότερη από ό,τι φανταζόταν. «Αν προσπαθήσεις και έχεις πρόγραμμα πετυχαίνεις» δήλωσε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως στόχος της είναι η Φαρμακευτική και ακολούθως θα δηλώσει Τμήματα Χημείας, Διατροφολογίας και ΤΕΦΑΑ.
 
Τα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας ήταν τα δύο μαθήματα στα οποία δυσκολεύτηκε περισσότερο, κρίνοντας ειδικά τα θέματα της Χημείας ως απαιτητικότερα για το επίπεδο των μαθητών της Γ’ Λυκείου, ωστόσο η ίδια ξεκινά όπως είπε τις καλοκαιρινές της διακοπές, με χαμόγελο και ανυπομονησία για τα όσα θα ακολουθήσουν.
 

Νίκος Καλλιγάς: Επιλογή σχολής με βάση το να «επιστρέφεις» το καλό στον κόσμο

 
Την ευκαιρία να συγκρίνουν την φετινή τους εμπειρία, με αυτή των περσινών πανελλαδικών εξετάσεων είχαν αμφότεροι ο Νίκος Καλλιγάς και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
 
Ο Νίκος Καλλιγάς ήταν υποψήφιος της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών, «ανοίγοντας» και άλλα πεδία επιλέγοντας να εξεταστεί και στα μαθήματα της Βιολογίας και των Μαθηματικών. Στο τρίτο πεδίο συγκέντρωσε 17.805 μόρια και στο δεύτερο 17.263 μόρια, με τον ίδιο να δηλώνει κερδισμένος από την δεύτερη αυτή εμπειρία του, ανεξαρτήτως της τελικής κατάληξης των πανελλαδικών με την ανακοίνωση των βάσεων τον προσεχή Αύγουστο.
 
Ο ίδιος στάθηκε στην επιλογή των φετινών θεμάτων τα οποία, όπως εξήγησε, ήταν ναι μεν διαβαθμισμένης δυσκολίας και είχαν ως στόχο την εμβάθυνση και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης του μαθητή ωστόσο δυσκόλεψαν και ενδεχομένως αδίκησαν μερίδα των μαθητών.
 
Ο ίδιος θα επιλέξει πρώτα τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, ενώ θα ακολουθήσουν οι Οδοντιατρικές σχολές αλλά και η αστυνομία, επιλογές με κάποια «απόκλιση» όπως δήλωσε με κοινό όμως παρονομαστή το ότι σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις καλό στον κόσμο, που για τον ίδιο αποτελούσε πάντα πρώτη επιλογή.
 

Παναγιώτης Παπαδόπουλος: Ο παράγοντας της βαθμολόγησης

 
Δυσκολότερα της προηγούμενης χρονιάς έκρινε πως ήταν τα φετινά θέματα των πανελλαδικών και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος ο οποίος όντας υποψήφιος της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών συγκέντρωσε 13.927 μόρια.
 
«Ο βαθμός αντικατοπτρίζει κατά ένα 95% τον μαθητή και την προσπάθεια που κατέβαλε, ωστόσο υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας η βαθμολόγηση, που θεωρώ ότι δεν ήταν σωστή σε εμένα, σε κάποια μαθήματα όπως και σε άλλους συνυποψηφίους μου σύμφωνα με τα όσα έχουμε συζητήσει» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στην απόκλιση έξι περίπου μορίων στο μάθημα των Μαθηματικών, που όμως όπως υπογράμμισε μπορεί να του στοιχίσει την θέση στην σχολή της επιλογής του. 
 
Και ο Παναγιώτης επέλεξε φέτος για δεύτερη χρονιά να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο την είσοδό του στην Σχολή Ευελπίδων και σε λοιπά στρατιωτικά τμήματα. Με βάση τις περσινές βάσεις, όπως εξήγησε, η είσοδός του διαφαίνεται αυτή τη στιγμή δύσκολη, με τον ίδιο να θέτει ως επόμενη επιλογή την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών.
 
Έχοντας και την περσινή εμπειρία ως μέτρο σύγκρισης ο Παναγιώτης δήλωσε αδικημένος, ως προς την βαθμολόγηση κυρίως στο μάθημα των μαθηματικών, ενώ έκρινε συνολικά τα φετινά θέματα ως δυσκολότερα του προηγούμενου έτους. «Σε κάποια μαθήματα θεωρώ ότι δεν υπήρχε σωστή κλιμάκωση, όπως θα έπρεπε» δήλωσε χαρακτηριστικά για να τονίσει πως «στις πανελλαδικές πρέπει να ξεχωρίζεις ποιος διαβάζει ουσιαστικά μέσα στη χρονιά, από κάποιον που διαβάζει πιο πολύ, και από κάποιον που διαβάζει ακόμα περισσότερο. Στα φετινά θέματα, και συγκεκριμένα στη Χημεία, δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάτι τέτοιο, γιατί μια μεγάλη μερίδα μαθητών που είχε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά, μπορεί να έπιανε μια βαθμολογία του 13, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τις ικανότητες του μαθητή».
 
Παρά την πρώτη απογοήτευσή του όπως υπογράμμισε ο ίδιος θα συμπληρώσει το μηχανογραφικό του με βάση τα θέλω και τις επιλογές του, ξεκινώντας από το Στρατό, ενώ ακολούθως θα «επιμείνει» στα Μαθηματικά τμήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.