Το φροντιστηριο Μεσης Εκπαιδευσης «ΤΟΥΛΑ ΣΑΡΡΗ» «Παντα στο πλευρο των μαθητων»

Το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «ΤΟΥΛΑ  ΣΑΡΡΗ» είναι ένα από τα πιο παλιά φροντιστήρια της Κομοτηνής με πολυετή πείρα-φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας- και οργάνωση που εμπνέει στους μαθητές σιγουριά ότι μ’ αυτή ενισχύεται επιτυχώς η προσπάθειά τους.
Το άριστα καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό του φροντιστηρίου «ΤΟΥΛΑ ΣΑΡΡΗ» βρίσκεται πάντα δίπλα στους μαθητές τόσο στις δύσκολες όσο και στις χαρούμενες στιγμές του αγώνα τους σε γνωστικό και ψυχολογικό επίπεδο. Η συνεργασία με τους γονείς είναι επίσης στενή. Η επιτυχία είναι ομαδική υπόθεση.

Τούλα Σαρρή, φιλόλογος «Η ημέρα αυτή είναι σημαντική πρώτα για τους υποψηφίους αλλά και για το φροντιστήριο»

Ερωτώντας την επικεφαλής του Φροντιστηρίου κ. Τούλα Σαρρή τι σημαίνει η μέρα αυτή για τους συντελεστές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Φροντιστηρίου, κι αν σηματοδοτεί το τέλος των προσπαθειών ενός ή και πολλών ετών, μας απαντά ότι   «η ημέρα αυτή είναι σημαντική πρώτα για τους υποψηφίους αλλά και για το φροντιστήριο. Μοιραζόμαστε τη χαρά όσων πέτυχαν το στόχο τους και τη λύπη αυτών που δεν απέδωσαν, όπως περίμεναν, αλλά αξίζει να  ξαναπροσπαθήσουν.»
 
Συζητώντας με την κ. Σαρρή, για το τι συμβουλεύει με την εμπειρία της μετά τόσα χρόνια επιτυχούς πορείας στο χώρο της εκπαίδευσης, μας απαντά: 
 
•   Η οργάνωση
 
•   ο προγραμματισμός της ύλης
 
•   το συστηματικό διάβασμα
     χωρίς άγχος
 
•   η ανελλιπής παρακολούθηση
     των μαθημάτων
 
•   η επανάληψη και
 
•   η μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη». 

«Πρόσθετα κλειδιά επιτυχίας η εμπέδωση της ύλης, η αποβολή του άγχους και η εξοικείωση των υποψηφίων με τη διαδικασία των εξετάσεων»

«Βασική προτεραιότητα του φροντιστηρίου μας» αναφέρει στη συνέχεια η κ. Σαρρή  «είναι  η συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα κάλυψης της ύλης με στενή παρακολούθηση των επιδόσεων των μαθητών, σε γραπτό και προφορικό επίπεδο ώστε να επιτυγχάνεται η εμπέδωση των γνώσεων και η αποβολή του άγχους. Επιπλέον, με τα καθιερωμένα τρίωρα επαναληπτικά διαγωνίσματα προσομοίωσης των πανελληνίων εξετάσεων εξασφαλίζεται η εξοικείωση των υποψηφίων με τη διαδικασία των εξετάσεων.»
 
Τέλος, ερωτώντας τι πρέπει να λάβουν υπόψη οι νέοι υποψήφιοι συμπληρώνοντας το μηχανογραφικό τους, η κ. Σαρρή  συμβουλεύει  «να συμπληρώσουν προσεκτικά το μηχανογραφικό τους, δηλώνοντας σχολές που εκφράζουν την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά τους.»
 
Επίσης, καλεί όσους χρειάζονται βοήθεια, επεξηγήσεις και στήριξη, ως προς τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους, να προσέρχονται για συμβουλές και συζήτηση στο φροντιστήριο καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00 καθώς και Σάββατο 10:00-15:00. 

Μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΤΟΥΛΑ  ΣΑΡΡΗ»  αξιολογούν τις επιδόσεις τους

Αναστασία Τουλάκη «Κι αν δεν πετύχουμε το στόχο της πρώτης επιλογής, δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου»

 
Αξιολογώντας την προσωπική της διαδρομή προς τις πανελλαδικές εξετάσεις, η πρώτη της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Αναστασία Τουλάκη  έκανε λόγο «για μια δύσκολη χρονιά». Ιδιαίτερα δύσκολη για την ίδια ήταν ειδικότερα η περίοδος κατά την οποία ολοκληρώθηκε η παράδοση της ύλης και ξεκίνησαν οι επαναλήψεις. «Από τις απόκριες και μετά χρειάζεται πολύ και συστηματικό διάβασμα, χωρίς διαλείμματα στη μελέτη» επισημαίνει. Για την Αναστασία, η συστηματική μελέτη οδηγεί στα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ υποστηρίζει ότι «δεν χρειάζεται άγχος», τόσο κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου όσο και κατά την ώρα των γραπτών. «Κι αν δεν πετύχουμε το στόχο της πρώτης επιλογής, δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου», υποστηρίζει.

Ελένη Τσίλη «Το άγχος είναι πάντα αρνητικό, επομένως  είναι ανάγκη να αποφεύγεται»


«Πιστεύω  ότι αν έχεις πρόγραμμα και διαβάσεις συστηματικά από την αρχή της χρονιάς, θα έχεις σίγουρα ένα καλό αποτέλεσμα. Ποτέ δεν είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις» αναφέρει η Ελένη Τσίλη. Η ίδια,  σχετικά με το άγχος, που ταλαιπωρεί τη συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων των πανελλαδικών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το άγχος είναι πάντα αρνητικό, επομένως  είναι ανάγκη να αποφεύγεται».

Μαρίνα Ζιγνέλη «Σημασία έχει η προσήλωση στο στόχο»


«Δούλεψα πολύ οργανωμένα και συγκροτημένα. Παίζει μεγάλο ρόλο, να έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα κι από τις προηγούμενες τάξεις» υποστηρίζει η Μαρίνα Ζιγνέλη «και χωρίς πολύ άγχος, δεν χρειάζεται».  Εμμένοντας στη θέση της για οργανωμένη μελέτη, η νεαρή Μαρίνα, διευκρινίζει ότι η ίδια δεν χρειάστηκε να ξενυχτήσει διαβάζοντας, καθώς «με πρόγραμμα μπορείς να προλάβεις όσα θέλεις. Σημασία έχει η προσήλωση στο στόχο κι όλα καλά θα πάνε» υπογραμμίζει. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.