«Το φρονημα της ελευθεριας ειναι γραμμενο στο γονιδιο του Ελληνα»

Εκδηλώσεις στην Κομοτηνή για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, τιμήθηκε την Κυριακή στην Κομοτηνή, η 74η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης. Έντονη ήταν η παρουσία και στο φετινό εορτασμό νεαρών Κρητών, φοιτητών και μελών τοπικών κρητικών συλλόγων στο σύνολο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν.
 
Στα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης, αναφέρθηκε σε ομιλία της η κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης στον Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εστιάζοντας στην αντίσταση των Κρητικών ενάντια στους Γερμανούς, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην διάρκεια της πρώτης μεγάλης αεραποβατικής επιχείρησης που είχε ως σκοπό την κατάληψή του από αέρος. 

Γιάννης Γιαννακάκης «Παραδείγματα για τους νέους οι αγώνες των Κρητών και των Ελλήνων γενικότερα για να αμυνθούν κι αυτοί στην σημερινή συγκυρία προκειμένου η Ελλάδα πάλι να βγει νικήτρια»

«Μέρα Μαγιού επέλεξε ο Χίτλερ να χτυπήσει και το γενναίο το νησί σκληρά να βομβαρδίσει. Μαύρισε ο ξάστερος ουρανός, επίθεση έκαναν αμέτρητα σκουρόχρωμα αεροπλάνα» με αυτούς τους στίχους αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για την επέτειο ο Πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ροδόπης «ο Ψηλορείτης» κ. Γιάννης Γιαννακάκης. Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι, «το φρόνημα της ελευθερίας είναι γραμμένο στο γονίδιο του Έλληνα και θα το βρίσκουν μπροστά τους όλοι οι επίδοξοι τύραννοι». Προέτρεψε δε τους νέους να αντλούν παραδείγματα από τους αγώνες των Κρητών και των Ελλήνων γενικότερα και στην σημερινή συγκυρία «να αμυνθούν κι αυτοί προκειμένου η Ελλάδα πάλι να βγει νικήτρια».
 
Στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της Μάχης της Κρήτης, παραβρέθηκαν οι βουλευτές, Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Έβρου κ.Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Περιβάλλοντος του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιώργος Ζηλούδης, ο Διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού, εκπρόσωποι της ηγεσίας των σωμάτων ασφαλείας, της Μητρόπολης Μαρωνείας –Κομοτηνής, εκπρόσωποι της αρμενικής κοινότητας και οργανώσεων αποστράτων. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.