Το Φαναρι ανοιγει πανια στο μελλον

Να κάνουν το λιμάνι σταθμό στις ιστιοπλοϊκές οργανώσεις ελπίζουν οι διοργανωτές της Friendship Regatta 2021

17 σκάφη κατέπλευσαν στο λιμάνι στο πλαίσιο του αγώνα

Τις βάσεις για να αποτελέσει το λιμάνι του Φαναρίου σταθμό για ιστιοπλοϊκούς αγώνες στο Βόρειο Αιγαίο, έθεσε η διοργάνωση των αγώνων ιστιοπλοΐας Friendship Regatta 2021.

Τους αγώνες διοργάνωσαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Κομοτηνής και η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής μαζί με τους Δήμους Καβάλας και Θάσου και τους ομίλους Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Τα 17 σκάφη έφτασαν στο Φανάρι το απόγευμα της Τετάρτης, ξεκινώντας από την Καβάλα. Την Πέμπτη πραγματοποίησαν δύο παράκτιους αγώνες στο Φανάρι με την επωνυμία Fanari Cup I και Fanari Cup IΙ, ενώ τα σκάφη ξεκινούν τον αγώνα επιστροφής προς το Λιμένα Θάσου την Παρασκευή.

Ενθουσιασμένα τα πληρώματα από την υποδοχή και το λιμάνι

Στο χάρτη των ιστιοπλοϊκών αγώνων το Φανάρι

Στόχος του Δήμου είναι η προαγωγή του αθλητικού πνεύματος αλλά και να μπει η περιοχή  στον χάρτη αξιόλογων αθλητικών διοργανώσεων. «Θέλουμε να δώσουμε κάτι εναλλακτικό, και να γίνουν οι αγώνες πόλος έλξης για την περιοχή» ανέφερε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, που τόνισε πως είναι μια νέα προσπάθεια και ελπίζουν πως τα πληρώματα και των 17 σκαφών θα μείνουν ικανοποιημένα από την εμπειρία τους. «Ελπίζουμε πως θα μείνει, θα το συνεχίσουμε του χρόνου και τα επόμενα χρόνια, και θα έρχεται περισσότερος κόσμος και θα γίνονται περισσότερα στο Δήμο μας» ανέφερε.

Ενθουσιασμένα τα πληρώματα από την υποδοχή και το λιμάνι

Το Φανάρι μπορεί να προσελκύσει τέτοιους αγώνες

Από την πλευρά του ο κ. Πέτρος Καραβέτης, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου, τόνισε πως στον αγώνα είχαν συμμετοχές από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Ιταλία, πέρα από τις ελληνικές συμμετοχές.

Με την ευκαιρία των αγώνων, προσφέρθηκαν και δώρα στους συμμετέχοντες, τόσο από το Δήμο Κομοτηνής, που τους έδωσε καλάθι με τοπικά προϊόντα όσο και από ντόπιους επιχειρηματίες.

«Τους ευχαριστούμε που ήρθαν και μας στηρίζουν, ειδικά αυτές τις δύσκολες περιόδους» σημείωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα μπορέσουν να κάνουν τη διοργάνωση θεσμό.

Κλείνοντας ο κ. Καραβέτης εξέφρασε την άποψη πως το λιμάνι του Φαναρίου μπορεί να προσελκύσει και άλλους τέτοιους αγώνες, αποτελώντας ένα από τα ασφαλέστερα στη μεσόγειο, παρόλο που δεν είναι τόσο μεγάλο, και θεωρεί πως και η τοπική κοινωνία είναι έτοιμη να το στηρίξει.

Γέμισε σκάφη το λιμάνι του Φαναρίου

Στάση αναμονής για τους τουρίστες στο Φανάρι

Η παρουσία των πληρωμάτων των ιστιοφόρων στο Φανάρι έρχεται σε μια περίοδο που η συνήθης τουριστική κίνηση είναι πολύ πεσμένη στον οικισμό, λόγω πανδημίας αλλά και των προβλημάτων που προέκυψαν στα σύνορα της χώρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραβέτης, οι παλινωδίες με το συνοριακό Σταθμό της Νυμφαίας, είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει εμπιστοσύνη εκ μέρους των Βουλγάρων για το πέρασμα στη Νυμφαία, μιας και αν κάνουν κρατήσεις στο Φανάρι και κλείσουν ξανά τα σύνορα, θα έχουν πρόβλημα.

Την ίδια ώρα η κρατική στήριξη στην Βουλγαρία ήταν ελάχιστη, ήρθε και ο άστατος καιρός του Ιουνίου, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να είναι ελάχιστο.

Ελπίζουν πάντως ότι οι επόμενοι δύο μήνες, θα είναι καλύτεροι, με περισσότερους επισκέπτες στον οικισμό και στην περιοχή γενικότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.