Το εργοστασιο της Shelman στην Χαλκιδα πουληθηκε… στα αζητητα παραμενει το εργοστασιο της Κομοτηνης

Συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον παραμένουν όμως και τα εμπόδια

Η είδηση ότι πωλήθηκε, πριν από μερικές ημέρες, ακίνητο της Shelman στην περιοχή της Χαλκίδας, σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, δημιούργησε κινητικότητα γύρω από το θέμα της εταιρείας, που έχει πτωχεύσει από το 2014, και βασικές εγκαταστάσεις της βρίσκονταν στην Κομοτηνή.

Το ακίνητο, το οποίο στέγαζε στο παρελθόν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ξυλείας Shelman αποκτήθηκε σε πλειστηριασμό στην τιμή των 23,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα ακίνητα της εταιρείας στην Κομοτηνή, περιμένουν ακόμα τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, από τους οποίους, σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων της εταιρείας, κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον.

Συνεχίζει το ενδιαφέρον, δύσκολο όμως το κλίμα

Να θυμίσουμε πως το ενδιαφέρον υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια, και φάνηκε το θέμα της επαναλειτουργίας να φτάνει στην τελική ευθεία, μετά και τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε επίσκεψή του στην εγκατάσταση το Σεπτέμβριο του 2019, ότι το Υπουργείο προτίθετο να βοηθήσει όπως μπορούσε το επενδυτικό αυτό πλάνο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις όμως και τις προθέσεις, η επένδυση «κόλλησε» στο θέμα της χρηματοδότησης, με την εταιρεία EPS Woods να συνεχίζει να εκφράζει ενδιαφέρον, αναζητώντας λύσεις ακόμα και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυμπαρίδης, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το εκκαθαριστή, ακόμα γίνεται προσπάθεια για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, το ενδιαφέρον συνεχίζει να υπάρχει, όμως ακόμα το αγκάθι αποτελεί η χρηματοδότηση του όλου project.

Την ίδια ώρα όμως η αβεβαιότητα που υπάρχει λόγω του πολέμου στη Ουκρανία και των γενικότερων πληθωριστικών πιέσεων, δημιουργούν καινούρια εμπόδια στην όποια αναπτυξιακή προσπάθεια,

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.