Το εργο FIGARO παρουσιαζει το Συστημα Προηγμενης Ακριβειας Αρδευσης

Σήμερα και αύριο στην Καβάλα

Η ανάπτυξη του νέου Συστήματος Υποστήριξης Αποφάσεων στον τομέα της Γεωργίας Ακριβείας του FIGARO, έχει ολοκληρωθεί, επιτρέποντας στους καλλιεργητές, να επωφεληθούν από τις εξελίξεις αιχμής στον τομέα της άρδευσης, να βελτιστοποιήσουν την χρήση του αρδευτικού νερού και την κατανάλωση ενέργειας και να αυξήσουν την παραγωγικότητα του νερού.
 
Το FIGARO, ένα διεθνές έργο, χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, το οποίο επικεντρώνει στην ανάπτυξη ενός νέου Συστήματος Υποστήριξης Αποφάσεων Γεωργίας Ακριβείας με σκοπό την βελτίωση της αρδευτικής διαχείρισης για την αύξηση της παραγωγικότητας του νερού, θα αποκαλύψει το πιο προηγμένο αρδευτικό σύστημα σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της συνάντησης εταίρων που θα λάβει χώρα σήμερα και αύριο στην Καβάλα. 

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα FIGARO

H πλατφόρμα FIGARO συλλέγει δεδομένα σχετικά με το κλίμα, το έδαφος και τις καλλιέργειες από αισθητήρες υγρασίας εδάφους και μετεωρολογικούς σταθμούς. Στη συνέχεια, η επεξεργασία των δεδομένων αυτών γίνεται με τη χρήση υπολογιστικών εργαλείων πρόβλεψης καιρού, ισοζυγίου νερού και μοντέλων ανάπτυξης νερού σε πραγματικό χρόνο. Η πλατφόρμα παρέχει ακριβείς συστάσεις σχετικά με το πόσο και πότε οι αγρότες θα πρέπει να αρδεύσουν. Το σύστημα είναι ευέλικτο και δομημένο έτσι ώστε οι νέες τεχνολογίες και τα αγρονομικά μοντέλα να μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στην πλατφόρμα FIGARO, και οι καλλιεργητές να μπορούν να προσαρμόσουν το σύστημα για να ανταποκρίνεται στις ατομικές τους ανάγκες. 

Lior Doron «Οι αγρότες και η ευρύτερη κοινότητα μπορούν τώρα να επωφεληθούν από τις εξελίξεις αιχμής στην τεχνολογία άρδευσης»

«Μετά από περισσότερα από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, η πλατφόρμα FIGARO είναι τελικά εφαρμόσιμη για τους καλλιεργητές στην καθημερινή πρακτική», δήλωσε ο συντονιστής του έργου Lior Doron, διευθυντής της Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων της Netafim Ltd., η οποία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην στάγδην και μικρο άρδευση. «Με τη χρήση της πλατφόρμας FIGARO, οι αγρότες και η ευρύτερη κοινότητα μπορούν τώρα να επωφεληθούν από τις εξελίξεις αιχμής στην τεχνολογία άρδευσης, να βελτιστοποιήσουν την χρήση του αρδευτικού νερού και της κατανάλωσης ενέργειας και την αύξηση της παραγωγικότητας του νερού».
 
Μετά την εισαγωγή της νέας πλατφόρμας, το FIGARO προτίθεται να ξεκινήσει μια σειρά από ζωντανές επιδείξεις των ωφελειών και των δυνατοτήτων του Συστήματος FIGARO, διοργανώνοντας ανοιχτές εκδηλώσεις (open days) σε έξι καλλιεργούμενα χωράφια στο πλαίσιο του FIGARO, στη Δανία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.
 
Οι επιδείξεις του FIGARO και οι ανοιχτές εκδηλώσεις στα καλλιεργούμενα χωράφια θα εμφανίζουν τόσο στους μικρούς αγρότες όσο και στους μεγάλους αγροτικούς φορείς τα οφέλη από τη χρήση των εξατομικευμένων συστάσεων άρδευσης οι οποίες είναι πιο αποτελεσματικές και σύμφωνες με τις υδατικές ρυθμίσεις, ενώ παράγουν αυξημένη απόδοση. 

Σχετικά με του FIGARO

Το FIGARO είναι ένα Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κοινοπραξία FIGARO περιλαμβάνει 17 ξεχωριστούς οργανισμούς από οχτώ χώρες, μεταξύ των οποίων μια σειρά από εμπορικών και ακαδημαϊκών φορέων που ηγούνται στον τομέα της άρδευσης και οι οποίοι φέρνουν στην βιομηχανία την τεχνογνωσία στην τεχνολογία της άρδευσης ακριβείας.
 
Info
Περισσότερες Πληροφορίες:
http://www.figaro-irrigation.net/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.