Το Εργατουπαλληλικο Κεντρο Κομοτηνης για την Παγκοσμια Ημερα της Γυναικας

«Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμά της ημέρας, αφού η πραγματικότητα παραμένει ωμή και αμείλικτη»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής χαιρετίζει και τιμά τους αγώνες αιώνων, χιλιάδων ανώνυμων και επώνυμων γυναικών για την ουσιαστική ισότητα, για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες και διακρίσεις, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Όπως τονίζει σε μήνυμά του: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στις γυναίκες όλου του κόσμου και αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της, ως σύζυγος, ως μητέρα, ως εργαζόμενη, ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, αλλά και της προσφοράς της στο θεσμό της οικογένειας.

Επίκαιρο όσο ποτέ, αφού η πραγματικότητα παραμένει ωμή και αμείλικτη για την άνιση αμοιβή και τη μερικά αδήλωτη εργασία, τις απολύσεις, την ανεργία και τελικά την περιθωριοποίηση των γυναικών στην εργασία, ιδιαίτερα εάν αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση, κάνουν οικογένεια, είναι ευάλωτες λόγω διαφορετικής ηλικίας, εθνοτικής προέλευσης, αναπηρίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.

Η πραγματικότητα αυτή ήταν και είναι σκληρή, υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει και δυστυχώς έχει εμπεδωθεί με τα μέτρα απορρύθμισης και ουσιαστικά κατάργησης της ασπίδας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τους περιορισμούς στην απεργία, την άκρατη ευελιξία, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την εργοδοτική παραβατικότητα στην τηλεργασία και τις πλατφόρμες, με επιστέγασμα την αναστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Η σημαντικότητα της ημέρας αυτής κρίνεται από την ανάγκη του διαρκούς αγώνα για την πραγματική ισότητα μέσω επαναπροσδιορισμού και δύναμη αλλαγής που θα αποβεί προς όφελος όλων. Είναι πλέον η ώρα να αλλάξουμε τα συστήματα που εμποδίζουν τις γυναίκες να δημιουργήσουν και να πετύχουν αυτά που μπορούν.

Ο δρόμος για την ουσιαστική ισότητα είναι μακρύς.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής αγωνίζεται σταθερά για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας και την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλες τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στα συνδικάτα, να εντείνουν τη συλλογική δράση τους και μαζί με όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ισότιμη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας, στην κοινωνία αλλά και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.