Το Επιστημονικο Colloquium του ΤΕΦ υποδεχεται τον Στεφανο Ματθαιου

Ομιλία με θέμα «Ο Βάρρων και η ιστορία του αρχαίου ελληνικού τονισμού»

Την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας θα μιλήσει ο κ. Στέφανος Ματθαίος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία» του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ο Βάρρων και η ιστορία του αρχαίου ελληνικού τονισμού: Θεωρητικές προσεγγίσεις σε επιστημολογικά και πολιτισμικά συμφραζόμενα». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος (Νέο Προκάτ) από τις 18:00 έως τις 20:00 και είναι ανοικτή στα μέλη Δ.Ε.Π., τους μεταπτυχιακούς, προπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Δ.Π.Θ. και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Ο Στέφανος Ματθαίος σπούδασε στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αρχαία Ελληνική Φιλολογία, τη Λατινική Φιλολογία και τη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Göttingen, του οποίου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 1998 με θέμα διατριβής Untersuchungen zur Grammatik Aristarchs: Texte und Interpretation zur Wortartenlehre.

Δίδαξε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Αρχαιογνωσίας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας (1998 – 2000), ως Λέκτορας και ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Κύπρου (2000 – 2006) και ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ. (2005 – 2018), ενώ από το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο διδάσκει ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Έχει συγγράψει την επιστημονική μονογραφία Untersuchungen zur Grammatik Aristarchs: Texte und Interpretation zur Wortartenlehre (Hypomnemata 126) (1999), ενώ υπό δημοσίευση είναι η μονογραφία του με τίτλο Eratosthenes und die Philologie. Fragmente aus den Grammatika in wissenschaftlichem Kontext.
Παράλληλα, έχει επιμεληθεί πέντε συλλογικούς τόμους, έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων και μελετών σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.