Το εορταστικο μηνυμα για το Μπαιραμ

Τζιχάντ Χαλήλ, Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής «Αν και οι γιορτές απαιτούν τον εναγκαλισμό, ας φροντίσουμε φέτος να κρατήσουμε τις αποστάσεις για να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας και ολόκληρη την κοινωνία»

Το δικό του μήνυμα για τη μεγάλη θρησκευτική γιορτή των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας, το Μπαϊράμ στέλνει μέσα από τις σελίδες του «ΠτΘ» ο τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Χαλήλ Τζιχάντ.

Σε μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους, δεδομένης της πανδημίας του κορωνοϊού, και οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας θα γιορτάσουν το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού, διαφορετικά από κάθε άλλη φορά, τηρώντας τις παραδόσεις, δίχως ωστόσο αγαπημένα πρόσωπα της κάθε οικογένειας που διαβιούν στο εξωτερικό και λόγω των περιορισμών δεν μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Ο Δρ. Χαλήλ Τζιχάντ αναφέρθηκε στις δυσκολίες της φετινής εορτής, εξηγώντας πως «μετά τον δύσκολο, λόγω συνθηκών, μήνα του Ραμαζανιού, φτάνουμε στο Μπαϊράμι, που αξίζει όλοι να γιορτάσουμε, ευχόμενοι ο Αλλάχ να δεχτεί τις ευχές και τις προσευχές μας».

Ερωτηθείς σχετικά και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και περιορισμών ο Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής υπογράμμισε πως «καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δώσουμε το παράδειγμα στην κοινωνία μας, προσευχόμενοι ακολουθώντας όλους του υγειονομικούς κανόνες στα Τζαμιά»,  απευθύνοντας και  τις θερμές του ευχαριστίες στους πιστούς που κατανόησαν την αναγκαιότητα της προστασίας και τήρησαν τα μέτρα.

«Αν και οι γιορτές απαιτούν τον εναγκαλισμό, την ανταλλαγή αγάπης, το χειροφίλημα στους ηλικιωμένους, ας φροντίσουμε φέτος να κρατήσουμε τις απαραίτητες αποστάσεις για να προστατεύσουμε τόσο ολόκληρη την κοινωνία μας αλλά και ειδικότερα εκείνους που αγαπάμε», τόνισε ο ίδιος καλώντας όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να δώσουν το καλό παράδειγμα τηρώντας τους κανόνες, όχι μόνο κατά την διάρκεια του Μπαϊράμ αλλά και έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού και δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες από την πολιτεία.

Στέλνοντας τη δική του ευχή ο Δρ. Χαλήλ Τζιχάντ ευχήθηκε σε όλους:

«Καλό Μπαϊράμ. Ας είναι μια γιορτή που θα περάσουμε με υγεία και ευχάριστες στιγμές, μακριά από τους προβληματισμούς του Covid-19.

Χρόνια πολλά, και να περάσουμε πολλές ακόμα γιορτές όλοι μαζί, ενωμένοι, με αγάπη, σεβασμό, ανοχή και ειρήνη για όλη την ανθρωπότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.