Το ενα πισω απο το αλλο ερχονται τα αιολικα στην Ορεινη Ροδοπη

Στα όρια των Δήμων Κομοτηνής και Αρριανών, 1,5 χιλιόμετρα από την Κάτω Δροσίνη σχεδιάζεται πάρκο 10,8 ΜW

Ακόμα ένα αιολικό πάρκο έρχεται να προστεθεί σε όσα έχουν υλοποιηθεί, αλλά και προγραμματίζονται, στην ορεινή Ροδόπη, αυτή τη φορά στα όρια των Δήμων Κομοτηνής και Αρριανών.

Συγκεκριμένα ο χώρος που σχεδιάζεται το πάρκο βρίσκεται στη θέση «Μεταλλικόν», των Δημοτικών Ενοτήτων Κομοτηνής και Οργάνης, των Δήμων Κομοτηνής και Αρριανών, Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Συγκριμένα, χωροθετείται περίπου 2,5 χλμ δυτικά του οικισμού Δρανιά, 1,5 χλμ βόρεια του οικισμού Κάτω Δροσίνη και 3 χλμ βορειοανατολικά του οικισμού Δρύμη.

Συνολικά το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία Αιολικού Πάρκου συνολικής ισχύος 10,8 ΜW δηλαδή τρεις ανεμογεννήτριες ισχύος 3,6 MW έκαστη, την κατασκευή των βάσεων/πλατειών ανέγερσης των ανεμογεννητριών και συναρμολόγησης του γερανού ανύψωσης, την κατασκευή κέντρου ελέγχου περίπου 130m2.

Οι ανεμογεννήτριες είναι οριζόντιου άξονα, τριπτέρυγες, 

Επίσης μαζί με τις γεννήτριες θα γίνει η διασύνδεση του Κέντρου Ελέγχου με τον Κατασκευασμένο Υποσταθμό Ανύψωσης Μέσης/Υψηλής Τάσης 20/150KV στη θέση «Φλάμπουρο» μέσω Υπόγειας και Eναέριας Γραμμής Μέσης Τάσης μήκους περίπου 21,4 χλμ και 620 μέτρων αντίστοιχα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.