Το ΕΚΑΒ αναδεικνυει τις βασικες γνωσεις πρωτης βοηθειας

Επίδειξη στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στο πλαίσιο της «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!»

Επίδειξη, μαζί με μια απλή εκπαίδευση όσων ενδιαφέρονταν, πραγματοποίησε ομάδα του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, το οποίο καλύπτει όλη τη Θράκη, το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Ο εκπαιδευτής, και υπεύθυνος για την περιοχή Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Τσατσακούλιας, έδειξε μα σειρά από τεχνικές, τόσο για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), ενώ απάντησε τις ερωτήσεις που είχαν οι πολίτες για τον τρόπο που μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα επείγον συμβάν.

Στόχος τους ήταν, σημείωσε, οι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Παροχή βασικών γνώσεων

Η δράση στην Κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης που διοργανώνει το ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα.

Κεντρικό μήνυμα της εβδομάδας είναι το «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!», με την Πανελλήνια Εβδομάδα να έχει θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στόχος τους ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και η παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας, κάτι που έκανε ο κ. Τσατσακούλιας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του ΕΚΑΒ θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία και το Σάββατο, ώστε να επαναλάβουν την συγκεκριμένη επίδειξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.