To ΔΠΘ και αλλα 3 πανεπιστημια της χωρας ενωνουν τις δυναμεις τους

Δημιουργώντας Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για την «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση»

Τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου   και το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), οργανώνουν Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) με τίτλο «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση».
 
Το ΔΔΠΜΣ «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» αποτελεί προσπάθεια, επιθυμία για συμβολή και στοίχημα των εν λόγω Πανεπιστημιακών Τμημάτων για την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και την εύρυθμη λειτουργία ενός από τους σημαντικότερους κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς της χώρας μας όπως αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Σκοπός του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η παροχή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου  και η ανάπτυξη εξειδικευμένων δεξιοτήτων από τους συμμετέχοντες φοιτητές, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και τις προκλήσεις των φορέων της  Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Επιχειρείται μια διεπιστημονική προσέγγιση των κρίσιμων ζητημάτων οργάνωσης και λειτουργίας  της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία διασφαλίζεται από το συνδυασμό θεωρητικής και εμπειρικής γνώσης και τη διδασκαλία εξειδικευμένων μεθοδολογικών εργαλείων τα οποία ανταποκρίνονται στο ιδιαίτερο περιβάλλον και τις μεταρρυθμιστικές προκλήσεις της Ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης.  
 
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 με τρία παράλληλα τμήματα: Στην Αθήνα (εγκαταστάσεις ΕΕΤΑΑ- Μυλλέρου 73-77), Θεσσαλονίκη (εγκαταστάσεις ΑΠΘ) και Κομοτηνή (εγκαταστάσεις ΔΠΘ). Η διάρκεια σπουδών είναι 12 μήνες και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά είναι εως τις 31/08/2015.
 
Info
Περισσότερες πληροφορίες: www.econ.duth.gr και www.eetaa.gr/pms

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.