Το ΔΠΘ αναμεσα στα πανεπιστημια της χωρας χωρις Σχεδιο Ασφαλειας και συστημα ελεγχομενης προσβασης

Τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο Α. Συρίγος

Στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης στα πανεπιστήμια διαβίβασε το Υπουργείο Παιδείας στη Βουλή.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου το σύνολο των ΑΕΙ έχουν προχωρήσει στην συγκρότηση επιτροπής ασφαλείας και προστασίας ωστόσο αρκετά Πανεπιστήμια έχουν μείνει πίσω στην υλοποίηση των επόμενων βημάτων.

Ειδικότερα, το ΕΜΠ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν έχουν εκπονήσει Σχέδιο Ασφαλείας.

Επίσης χωρίς σύστημα και κανονισμό ελεγχόμενης πρόσβασης, όπως ορίζει ο Ν. 4777/2021 είναι το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.