Το δημοτικο συμβουλιου του Ιασμου αντιδρα στην αποφαση του κλεισιματος δυο σχολικων μοναδων

Εξέδωσε ψήφισμα ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης

Ψήφισμα μέσω του οποίου εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την απόφαση αναστολής λειτουργίας για το σχολικό έτος 2021-22 των μειονοτικών δημοτικών σχολείων Θάμνας και Ριζώματος, εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου.

Το ψήφισμα εκδόθηκε ύστερα από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και κατόπιν κατεπείγουσας συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς τη Δευτέρα 2 Αυγούστου με μοναδικό θέμα την αναστολή λειτουργίας των παραπάνω σχολείων, που προβλέπεται από την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνου Μπαντίκου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Δαλακούρας αρνήθηκε ψήφο λέγοντας ότι «ο Δήμαρχος θεωρεί ότι είναι σημαντικό να μη κλείσουν δύο σχολεία αλλά θα ήθελα να ρωτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τη θέση που θα πρέπει να πάρει για το φράγμα».

Ο Ανέστης Βακιάνης αρνήθηκε επίσης ψήφο ισχυριζόμενος ότι «δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία» ενώ η δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Βιδούρα δήλωσε παρούσα.

Τελικά, το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 19 υπέρ, 1 παρούσα και 2 άρνηση ψήφου.

Αναλυτικά το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου με το παρόν ψήφισμα δηλώνει τη ρητή και κάθετη αντίθεση του στην με αριθμό και ημερομηνία Φ.2.1/6762/30- 07-2021 απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Θάμνας και του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ριζώματος, σχολικών μονάδων εδαφικής περιφέρειας Δήμου Ιάσμου.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με προγενέστερο έγγραφο της ως άνω Διεύθυνσης, με την οποία ζητήθηκε η γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και βάση της οποίας υπήρχε ενημέρωση ότι δεν θα γίνει καμιά μεταβολή σχολικών μονάδων στον Δήμο Ιάσμου για το σχολικό έτος 2021-2022. Ως εκ τούτου ζητούμε την άμεση άρση, ανάκληση ή τροποποίηση της απόφασης αναστολής των εν λόγω σχολικών μονάδων Θάμνας και Ριζώματος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.