Το Δημοτικο Συμβουλιο Νεων εχει σχεδια

Αλέξανδρος Χατζόπουλος: «Μεγάλο μας στοίχημα να γίνουμε θεσμός»

Για τις επικείμενες δράσεις, τα μελλοντικά σχέδια, και τη μέχρι τώρα λειτουργία του θεσμού, μίλησε φιλοξενούμενος στη συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος.

Αρχικά ο κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε στο 1ο Φεστιβάλ Χρωμάτων που θα διοργανωθεί στο πάρκο της Περιφέρειας το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, περιγράφοντας πως «είναι μια γιορτή χρωμάτων, θα υπάρχει συνοδεία live μουσικής, θα υπάρχουν εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς μας φίλους, χορός, μουσική, κέφι».

Ο ίδιος απηύθυνε πρόσκληση σε όλους να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση ώστε «να γίνουμε μια παρέα και να περάσουμε καλά», εκφράζοντας την ελπίδα η εκδήλωση να προσελκύσει επισκέπτες και από άλλες πόλεις καθώς «είναι μια ωραία ευκαιρία να περάσουν καλό και ποιοτικό χρόνο και οι οικογένειες με τα παιδιά τους». Παράλληλα καθησύχασε όσους έχουν επιφυλάξεις για το κύριο event της εκδήλωσης εξηγώντας πως «τα χρώματα είναι οικολογικά, οι συμμετέχοντες να μην ανησυχούν, βγαίνουν όλα στο πλυντήριο».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής έχει επτά μήνες από τη σύστασή του, με τον κ. Χατζόπουλο να εκτιμά πως «βρισκόμαστε σε μια καλή πορεία, καθώς έχουμε κάνει κάποιες δράσεις». Ο ίδιος επεσήμανε πως εξαιτίας κάποιων προβλέψεων στο καταστατικό του θεσμού, κάποιες από τις δράσεις που προτείνονται δεν μπορεί να γίνουν, κάτι για το οποίο εργάζονται ώστε να αλλάξει. Ωστόσο όπως υπογράμμισε «για μας το μεγάλο στοίχημα, ως πρώτη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, είναι να γίνει το δημοτικό συμβούλιο νέων ένας θεσμός, να μείνει στην πόλη και να μπορούν οι νέοι της πόλης να γνωμοδοτούν για τη λήψη αποφάσεων των δήμων τους».

Οι δράσεις που έρχονται

Όσο για τα μελλοντικά σχέδια του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής, ο πρόεδρος του αποκάλυψε πως «το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε ένα “ξάνοιγμα” στα σχολεία. Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με τους μαθητές, να τους ενημερώσουμε για κοινωνικά ζητήματα, για τη βία ίσως, για το bulling, κλπ, γιατί θεωρούμε ότι παιδεία ξεκινάει πρώτα από τα σχολεία και από μικρή ηλικία. Η αρχή θα γίνει με το 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, και έπειτα θα πάμε και σε άλλα λύκεια, και γυμνάσια». Επίσης στον προγραμματισμό του Συμβουλίου είναι μια χριστουγεννιάτικη δράση σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ υπό τον τίτλο «Κάνε μια ευχή» κατά την οποία θα γίνει ταυτόχρονη ρίψη ιπτάμενων φαναριών. «Ψάχνουμε να βρούμε τον χώρο, γιατί πρέπει να είναι κατάλληλος, να είναι ένας ανοιχτό χώρος για να μπορέσουμε να αφήσουμε τα φαναράκια με άνεση» εξήγησε ο κ. Χατζόπουλος για να σημειώσει ακόμα πως «περιμένουμε να υλοποιηθεί και το μεγάλο μας έργο που είναι το Πάρκο Τσέπης, και θεωρώ ότι τον Μάιο, κοντά στα Ελευθέρια, ίσως το απολαύσουμε κι εκείνο». Όπως εξήγησε ο ίδιος για τις ενέργειες που έχουν γίνει για το συγκεκριμένα θέμα «έχουμε έρθει σε επαφή με έναν πολιτικό μηχανικό να μας κάνει ένα σχέδιο και θα γνωμοδοτήσουμε κι εμείς, θα το ανακοινώσουμε στη συνεδρίαση του δημοτικού, κι εκεί θα δούμε τι αλλαγές θέλουμε να κάνουμε, τι θέλουμε να εντάξουμε κι εμείς σαν νέοι, ώστε να δώσουμε τη δική μας πνοή».

Σε αναζήτηση της χρυσής τομής για ενεργότερη συμμετοχή των νέων

Από τη συζήτηση δεν έλειψε η αναφορά και στη συγκέντρωση που έγινε στην Κομοτηνή των δημοτικών συμβουλίων νέων από όλη την Ελλάδα με τον κ. Χατζόπουλο να εκμυστηρεύεται πως η συνάντηση «μας έδωσε κουράγιο ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε όλο αυτό, ότι έχουμε κι άλλους, ότι είμαστε όλοι μαζί». Ωστόσο στην εν λόγω συνάντηση διαπιστώθηκε επίσης και ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο θεσμός σε όλη την Ελλάδα και δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή. «Όπως γνωρίζουμε όλοι οι νέοι ειδικά στις μέρες μας έχουν πολλές υποχρεώσεις, κάποιοι εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα, άλλοι σπουδάζουν, κι άλλοι τα κάνουν ταυτόχρονα και τα δύο μαζί» εξήγησε ο κ. Χατζόπουλος και επεσήμανε πως «το πρόβλημα είναι η συμμετοχή στις συνεδριάσεις. Κοιτάμε να δούμε πώς θα βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να μπορούμε να συμμετέχουμε πιο ενεργά όλοι».

Κλείνοντας, ερωτηθείς σχετικά με τη συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, ο κ. Χατζόπουλος υπογράμμισε πως «υπάρχει υποστήριξη και έχουμε μια καλή συνεργασία». Άλλωστε όπως θύμισε «ο δήμος Κομοτηνής αυτή την τριετία έδωσε πολύ φωνή στους νέους και με τη δημιουργία του exagono-Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού, αλλά και με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Αυτό σημαίνει ότι βασικός του στόχος είναι οι νέοι και στοχεύει σε αυτούς. Με αυτές τις κινήσεις και ο ίδιος ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δείχνουν πως πιστεύουν στους νέους, οπότε αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.