Το Δημοτικο Σχολειο Κοσμιου γιορτασε την Παγκοσμια Ημερα των Ζωων

Ο κτηνίατρος Θάνος Τσατσακούλιας μίλησε στα παιδιά για τα ζώα

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι είχε πει: «Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι, όπως κι εγώ, θα βλέπουν τη δολοφονία των ζώων όπως βλέπουν τώρα τη δολοφονία των ανθρώπων».

Δυστυχώς αυτή η μέρα έχει έρθει, με κακοποιήσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς από ασυνείδητους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, παρατηρούμε ανθρώπους οι οποίοι με την πρώτη δυσκολία (π.χ. όταν έχουν ένα ηλικιωμένο ή άρρωστο ζώο) να εγκαταλείπουν το κατοικίδιό τους αδιαφορώντας για το τι θα απογίνει.

Ο κτηνίατρος κ. Θάνος Τσατσακούλιας επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου και μίλησε στους μαθητές για τα ζώα με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές, να μάθουν να σέβονται τη ζωή κάθε ζώου, να γνωρίσουν πώς να τα φροντίζουν και να τα προστατεύουν. Να μάθουν ότι κανένα ζώο δεν πρέπει να κακομεταχειρίζεται από κανέναν.  

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή ο κ. Τσατσακούλιας εξήγησε πως η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων εορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρμοδίων για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και αποκόμισαν γνώσεις από γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Ανδρονίκη Παντελίδου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τσατσακούλια για την πολύτιμη βοήθειά του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.