Το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνης γιορταζει προσφεροντας
Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κομοτηνής (Δ.ΙΕΚ.) διεξήγαγε όλο το προηγούμενο διάστημα μία σειρά από δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς και συμμετείχε σε εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής, θυμίζοντάς μας την αληθινή αξία των γιορτών, που είναι η αλληλεγγύη και η αγάπη. Οι καταρτιζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων μαζί με τους εκπαιδευτές τους βρέθηκαν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδιατρικές κλινικές, ιδρύματα φροντίδας ηλικιωμένων και κοινωνικές δομές, προσφέροντας τη βοήθεια, τις υπηρεσίες τους και… πολλά χαμόγελα.
Η έναρξη των δράσεων σηματοδοτήθηκε με τη συμμετοχή του στο 2ο Santa Run στις 4 Δεκεμβρίου. Το Δ.ΙΕΚ, εκπροσωπούμενο από καταρτιζόμενους αλλά και εκπαιδευτές των ειδικοτήτων Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας, Βοηθός Φαρμακείου, Τεχνικός ΗΥ και Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού, παρέδωσε μπουκάλια ελαιόλαδου για να δοθεί στους κοινωνικά ευπαθείς από τις υπηρεσίες του Δήμου και έτρεξε φορώντας τους σκούφους του Άη Βασίλη.
Και, επειδή τις γιορτές γινόμαστε όλοι παιδιά, το παρών έδωσαν οι καταρτιζόμενες της ειδικότητας αισθητικής και μακιγιάζ μαζί με τις εκπαιδεύτριές τους, κκ. Αλβανού και Κατεργάρη στους Α΄, Γ΄ και Η΄ παιδικούς σταθμούς Κομοτηνής – στις 11 και 18 Δεκεμβρίου – ζωγραφίζοντας χριστουγεννιάτικα σχέδια στις μικρές φατσούλες των παιδιών. Η διεύθυνση των παιδικών σταθμών και οι γονείς ευχαρίστησαν θερμά τους συντελεστές που μοίρασαν χαρά στους μικρούς μαθητές.
Φυσικά τις μέρες αυτές δεν πρέπει να ξεχνάμε την τρίτη ηλικία. Έτσι, στις 13 Δεκεμβρίου οι καταρτιζόμενοι και οι εκπαιδεύτριες της κομμωτικής τέχνης, κκ. Μολυβάκη και Κριτσόβα, επισκεφθήκαν το Ίδρυμα Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Χριστιανικού Συλλόγου Κομοτηνής «Η Ορθοδοξία» , όπου περιποιήθηκαν την κόμη των ηλικιωμένων και τους μοίρασαν μικρά δωράκια και γλυκά. Στη δράση συμμετείχε και η ασκούμενη φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, κ. Χριστοφιλογιάννη.
Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οι καταρτιζόμενες της ειδικότητας αισθητικής και μακιγιάζ μαζί με τις εκπαιδεύτριές τους, κκ. Δανιήλ και Κατεργάρη, επανέλαβαν τη δράση τους, ζωγραφίζοντας για άλλη μία φορά τα πρόσωπα των μικρών μαθητών αυτή τη φορά στους Α΄ και Β’ Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Βρέθηκαν, αργότερα, στην Παιδιατρική Κλινική του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου δίνοντας χαρά και αισιοδοξία στα μικρά παιδιά που νοσηλεύονται. Την ίδια μέρα, η ειδικότητα της κομμωτικής τέχνης και η ασκούμενη φοιτήτρια, κ. Χριστοφιλογιάννη βρέθηκαν στο «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δομής Αιγείρου, όπου προσέφεραν υπηρεσίες κόμης.
Η συμμετοχή του Δ.ΙΕΚ στο ευρύτερο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου από τις 10.00 πμ έως τις 14.00 μμ που θα είναι ανοικτές για το ευρύ κοινό. Συγκεκριμένα οι καταρτιζόμενες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» μαζί με τις εκπαιδεύτριές τους, κ. Δανιήλ και Κατεργάρη, θα ζωγραφίζουν χριστουγεννιάτικα σχέδια στα προσωπάκια των μικρών παιδιών στην Πλατεία, ενώ την ίδια ημέρα οι καταρτιζόμενοι/ες της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» με τους εκπαιδευτές τους , κκ. Δούπα, Αρουτσίδη, Μπαλτζή, Πάρτσια, Τσιμουρτακίδη, Γκιουζελίδου και Σκαμνού θα ετοιμάζουν και θα προσφέρουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, παραδοσιακά εδέσματα, γλυκίσματα και ζεστό αρωματικό κρασί στην Πλατεία.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
