Το Χρυσο Μεταλλιο του Δημου Ανατολικης Σαμου απονεμηθηκε στον Καθηγητη Μανολη Γ. Βαρβουνη

Για τη συμβολή του στη διεθνή διάδοση και μελέτη του Ελληνικού πολιτισμού

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Δημαρχιακού μεγάρου Ανατολικής Σάμου. Στη σεμνή αυτή τελετή απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου στον Καθηγητή Λαογραφίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Μανόλη Γ. Βαρβούνη για τη συμβολή του στη διεθνή διάδοση και μελέτη του Ελληνικού πολιτισμού. Ο τιμώμενος είναι Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Διευθυντής του «Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» του ΔΠΘ, Διευθυντής του «Κέντρου Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών» της Ι. Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας και Αντιπρόεδρος της «Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας», διεθνώς αναγνωρισμένος με πλούσιο συγγραφικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο.

Για το έργο και την προσφορά του τιμώμενου μίλησε ο δημοσιογράφος κ. Μάνος Στεφανάκης, διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας «Σαμιακόν Βήμα».

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Λύκειο Ελληνίδων (παράρτημα Σάμου) που παρουσίασε ένα μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα από τη Σάμο, τη Μικρά Ασία και τη Θράκη, προς τιμήν του κ. Βαρβούνη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.