Το Χριστουγεννιατικο δεντρο της ΠΕ Ροδοπης στολισαν μαθητες των ειδικων σχολειων

Σε μια γιορτή για μικρούς και μεγαλύτερους λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Μια γιορτή χαράς και διασκέδασης έζησαν περίπου 100 μαθητές των ειδικών σχολείων της Ροδόπης, που γέμισαν την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή το πρωί της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου.

Ένα ένα, τα παιδιά πήγαιναν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, και το στόλιζαν με δημιουργίες τους, με την βοήθεια και του Άγιου Βασίλη, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης τους έδωσε γλυκίσματα και συμβολικά δώρα.

Στη δράση συμμετείχαν το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής, το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής με γιορτινά κάλαντα και τραγούδια.

Μαγικές μέρες για τα παιδιά

Ο καλύτερος τρόπος για να χαρούν τα Χριστούγεννα και τη γιορτινή περίοδο, είναι τα παιδιά σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, μιας και μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο αισιόδοξοι, και φυσικά, μέσα από αυτά, τα Χριστούγεννα και οι γιορτές γίνονται μαγικά.

Η κίνηση να πραγματοποιηθεί ο στολισμός από τα παιδιά των σχολείων είναι συμβολική, με την Αντιπεριφέρεια να έρχεται σε επαφή με τους δασκάλους τους για να οργανώσουν αυτή τη γιορτή.

Η ΠΕ Ροδόπης, ανέφερε ο κ. Τσαλικίδης, είναι πάντα πρόθυμη να δουλέψει με την εκπαιδευτική κοινότητα, και αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσουν αυτές τις γιορτινές μέρες, μέσα από τα παιδιά και τον στολισμό του δέντρου.

«Είναι γιορτές οικογενειακές και τα Χριστούγεννα συμβολίζουν την νέα αρχή και την ελπίδα, όπως και τα παιδιά» ανέφερε, και ευχήθηκε να είμαστε όλοι μας καλύτερα το νέο έτος, να φέρει την ελπίδα και καλύτερες μέρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.