Το «Χωριο των θαυματων» στηθηκε στο Πορτο Λαγος

Στις 30 Δεκεμβρίου θα καταφτάσει ο Άη Βασίλης για να ακολουθήσει συναυλία των Αντώνη Μουσάδες και Ασμίκ Μπεγκλαριάν

Για πρώτη φορά άνοιξε φέτος τις πόρτες του στο Πόρτο Λάγος το «Χωριό των Θαυμάτων». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κατοίκων του οικισμού οι οποίοι εθελοντικά ετοίμασαν μια σειρά εκδηλώσεων αρχής γενομένης με τα «εγκαίνια» του χωριού που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου.

Παρουσία μικρότερων και μεγαλύτερων κατοίκων αλλά και επισκεπτών φωταγώγησαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και το παραδοσιακό καραβάκι, και άνοιξαν τις πόρτες του χωριού που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το σπιτάκι του Άη Βασίλη, γωνιές κατασκευής στολιδιών και φυσικά κέντρο συλλογής των γραμμάτων των μικρότερων παιδιών προς τον Άη Βασίλη.

Το «Χωριό των Θαυμάτων» άναψε τα γιορτινά του φώτα για πρώτη φορά χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των μελών του Κινήματος Εθελοντών «Στηρίζω» με την συνδρομή επίσης του Δήμου Αβδήρων που οργανώνει και την μουσική συναυλία με την οποία θα κλείσουν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις με τους Αντώνη Μουσάδες και την Ασμίκ Μπεκγλαριάν την προσεχή Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα στο χωριό θα καταφτάσει ο Άη Βασίλης ο οποίος θα μοιράσει δώρα, χαμόγελα και ελπίδα, υιοθετώντας και τις ευχές των εθελοντών της διοργάνωσης.

«Ήρθε η ώρα το Χωριό των Θαυμάτων να ανάψει τα γιορτινά του φώτα. Σας καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Πόρτο Λάγους και θα έχει πολλές εκπλήξεις» αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές. 

Στον χώρο θα υπάρχουν και πλούσια εδέσματα αλλά και ζεστά ροφήματα, που έρχονται να συμπληρώσουν την προσπάθεια των κατοίκων για την ανάδειξη του οικισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.