«Το αγορι που το ειπαν Χριστουγεννα» διασκευασμενο απο φοιτητες του ΤΕΦ

Το βιβλίο προσαρμόστηκε και παρουσιάστηκε σε παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παιδιά της Στ΄ Δημοτικού, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής το πρωί της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου, σε μια ευφάνταστη μίνι παράσταση που ετοίμασαν για αυτά 5 φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, που κάνουν την πρακτική τους στη βιβλιοθήκη.

Στα παιδιά παρουσιάστηκε το βιβλίο «Το αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα», του Ματ Χέιγκ, ένα δημοφιλές βιβλίο, το οποίο οι φοιτητές διασκεύασαν σε μια δράση ευφάνταστης φιλαναγνωσίας αναλαμβάνοντας ρόλους σε αποσπάσματα από αυτό.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν ήταν οι Κομνηνός-Ιάσονας Κανακάκης, Δημήτριος Καρατζίκης, Ελευθερία Μαγαλιού, Νικολέττα Καρβούνη, Χρήστος Βασιλειάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Κανακάκης, οι πέντε τους κάνουν την πρακτική τους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη το τελευταίο διάστημα και σε συνεργασία με τον καθηγητή τους, κ. Σπύρο Κισσέ, έκαναν μια διαφορετική προσέγγιση στην φιλαναγνωσία και την παρουσίαση βιβλίου.

Το βιβλίο που επιλέχθηκε ήταν «Το αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα», και έτσι διάβασαν το βιβλίο, προσπάθησαν να κατανοήσουν τα βαθύτερα νοήματα και τι θέλει να πει στο κοινό, και έγραψαν ένα ευφάνταστο σενάριο βασισμένο στο βιβλίο, που θα γινόταν και αντιληπτό, αλλά θα ήταν και ευχάριστο για τους μαθητές Δημοτικού Σχολείου.

Η συνεργασία της ομάδας ήταν άψογη με τους συμφοιτητές του, καθώς και με τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης, έκαναν πρόβες, ετοίμαζαν μαζί τα σκηνικά, και το αποτέλεσμα τους ικανοποιεί, και θεωρεί πως ικανοποίησε και τους μαθητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.