Το αδιαχωρητο επικρατησε στην εκδηλωση για τον Αγιο Παισιο

Αθανάσιος Ρακοβαλής «Ο κόσμος πρέπει να «κοσκινίζει» αυτά που ακούει για τις προφητείες»

Το αδιαχώρητο επικράτησε το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα του πρώτου ορόφου της Λέσχης Κομοτηναίων, όπου έλαβε χώρα εκδήλωση της Μητρόπολης με ομιλία για τον Άγιο Παΐσιο, τον Αγιορείτη. Την εκδήλωση, που διοργάνωσε ειδικότερα το Γραφείο Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής, τίμησαν δεκάδες πιστοί από την περιοχή μας, οι οποίοι άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον την ομιλία του κ. Αθανάσιου Ρακοβαλή, ενός ανθρώπου που γνώρισε προσωπικά τον γέροντα Παΐσιο και εξαιτίας του έγινε χριστιανός.
 
«Με ενέπνευσε ο ίδιος με την προσωπικότητά του και τη ζωή του», σημείωσε, για να προσθέσει ότι «πιστεύω πως είναι όχι απλώς ένας άγιος, αλλά ένας πάρα πολύ μεγάλος άγιος». «Είναι μια προσωπικότητα η οποία έγινε αστραπιαία γνωστή παγκοσμίως», συνέχισε, χαρακτηρίζοντας εκπληκτικό το πόσο γρήγορα διαδόθηκαν οι λόγοι του μετά από τον θάνατό του. «Στα 20 εκατομμύρια υπολογίζονται τα αντίτυπα που έχουν πουληθεί μόνο στη Ρωσία», εξήγησε, «όπως επίσης στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στη Αμερική. Είναι παγκόσμιος άγιος. Έχει ασχοληθεί με τις προφητείες του και η μεγάλη αμερικάνικη εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία του είχε αφιερώσει και ένα πρωτοσέλιδο με τον τίτλο “Ο άνθρωπος ο οποίος προέβλεψε την κρίση στην Ελλάδα”. Ένας άλλος άγιος της εποχής μας, ο Άγιος Πορφύριος, είπε για τον γέροντα Παΐσιο το εξής: “Αγίους σαν τον Πατέρα Παΐσιο φανερώνει ο Θεός στη γη κάθε τετρακόσια χρόνια”. Δηλαδή τον έχει κατατάξει ανάμεσα στους λίγους αγίους, που έχει βγάλει η εκκλησία μας, και νομίζω ότι ο λόγος ενός άλλου Αγίου μετράει πολύ, διότι εμείς δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε το πνευματικό ύψος ενός Αγίου. 

«Έχουν καταγραφεί 5.000 επώνυμα θαύματα μετά από την κοίμηση του γέροντα Παϊσίου»

Ο κ. Ρακοβαλής υποστήριξε επίσης ότι μετά από την κοίμηση του γέροντα Παϊσίου έχουν καταγραφεί 5.000 επώνυμα θαύματα, που έγιναν στον τάφο του και στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, που βρίσκεται ανάμεσα στη Σουρωτή και την Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης. «Εκεί μαζεύονται όλα τα έθνη», παρατήρησε, «Αμερικάνοι, Άραβες, Ρώσοι, Ουκρανοί κλπ». «Πώς εξηγείται αυτό, με δεδομένου ότι ελάχιστα ΜΜΕ έχουν αναφερθεί στον γέροντα Παΐσιο;», αναρωτήθηκε, για να επισημάνει ότι «πρώτα εξαπλώθηκε η φήμη του παγκόσμια και μετά άρχισαν να ασχολούνται με αυτόν».

«Με δυο κουβέντες που έλεγε μπορούσε τον άλλο να τον συγκλονίσει και να τον κάνει να αλλάξει ζωή»

Μιλώντας για τις προσωπικές του εμπειρίες στα 12 χρόνια, που γνώρισε τον γέροντα Παΐσιο, ο κ. Ρακοβαλής διέκρινε μεταξύ άλλων ότι «όπως για εμάς είναι φυσικό να βλέπουμε το πρόσωπο ενός άλλου ανθρώπου, για τον πατέρα Παΐσιο ήταν φυσικό να βλέπει την καρδιά του ανθρώπου, που βρισκόταν απέναντί του». «Με δυο κουβέντες που έλεγε μπορούσε τον άλλο να τον συγκλονίσει και να τον κάνει να αλλάξει ζωή», συμπλήρωσε. «Θυμάμαι τον κόσμο που μαζευόταν στην τεράστια αυλή του μοναστηριού στις 3 το βράδυ», συνέχισε, «και περίμεναν όλοι να περάσουν από μπροστά του για λίγα δευτερόλεπτα και να πάρουν την ευχή του. Και έλεγες γιατί μαζεύονται αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί ακριβώς με μια κουβέντα μπορούσε να βοηθήσει πάρα πολλούς. Και φυσικά η προσευχή του «τρυπούσε πέτρα», πολλά θαύματα έγιναν με την προσευχή του». «Ο Πατήρ Παΐσιος φανέρωσε το Χριστό στους ανθρώπους της εποχής μας», υπογράμμισε συμπερασματικά ο κ. Ρακοβαλής, επισημαίνοντας ότι «ήταν ένα μεγάλο δώρο του Θεού στους ανθρώπους της εποχής μας». 

«Ο πάτερ Παΐσιος προέβλεψε πάρα πολλά πράγματα, αλλά…»

Τέλος, ο κ. Ρακοβαλής, ερωτηθείς σχετικά με τις προφητείες που αποδίδονται στον γέροντα Παΐσιο και με την παραφιλολογία, που έχει αναπτυχθεί με αφορμή αυτές, συνέστησε στους πιστούς να «κοσκινίζουν» αυτά που ακούνε, εξετάζοντας ποιος τα λέει και με τη διάθεση. «Ο πάτερ Παΐσιος προέβλεψε πάρα πολλά πράγματα», τόνισε, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόβλεψη ότι «η Τουρκία θα διαλυθεί και ότι την Κωνσταντινούπολη θα μας τη δώσουν. Θα πολεμάνε μεταξύ τους, δε θα κερδίζει κανείς και στο τέλος σαν συμβιβαστική λύση θα πούνε την Πόλη ούτε εμείς θα την πάρουμε, ούτε εσείς, θα τη δώσουμε στους Έλληνες. Και έτσι θα μπει ελληνικός στρατός μέσα στην Πόλη χωρίς να πολεμήσει». «Αυτό το έχω ακούσει με τα αυτιά μου», επισήμανε ο κ. Ρακοβαλής, «και το έχει πει σε πολλούς ανθρώπους». «Αυτό είναι λοιπόν μια αλήθεια», συνέχισε, «αλλά έρχονται μερικοί τώρα-είτε πολύ ευλαβείς, που όμως έχουν και λίγη «βλάβη», είτε πονηροί και «πράκτορες» που θέλουν να το χτυπήσουν αυτό- και στον αληθινό πυρήνα αυτής της προφητείας κολλάνε δίπλα δυο τρεις λεπτομέρειες, όπως παραδείγματος χάρη ότι ο Πατήρ Παΐσιος είπε ότι την Κωνσταντινούπολη θα μας τη δώσουν το 2005. Ο κόσμος που δεν ξέρει τα πράγματα από κοντά και δεν ήξερε τον γέροντα, μόλις έρχεται το 2005 και δεν συμβαίνει τίποτα αρχίζει να δυσπιστεί. Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο δουλεύουν πολλοί, αλλά όπως είπε και ο ίδιος έχουν οι άνθρωποι τα σχέδιά τους και έχει ο Θεός τα δικά του». «Ο κόσμος πρέπει να «κοσκινίζει» αυτά που ακούει, ποιος είναι αυτός που τα λέει και τι διάθεση έχει», υπογράμμισε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.