Το 9ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης απεκτησε ενα υποδειγματικο Τμημα Ενταξης!

Η συνεργασία φορέων δημιούργησε ένα σύγχρονο, ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον για τους μαθητές

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής τελέστηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 ο Αγιασμός της ανακαινισμένης και σύγχρονα εξοπλισμένης αίθουσας του Τμήματος Ένταξης του σχολείου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμονως και παρουσία της κ. Κοσμίδου Μαριγούλας, Περιφερειακής Δ/ντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της κ. Σαραφίδου Αικατερίνης, Δ/ντριας Α/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, του κ.Φλωρίδη Θεόδωρου, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, της κ. Μουλούλη Τατιάνας από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», της κ. Χριστοπούλου Έλενας από τη ΔΕΗ, και της κ. Πάσσου Δέσποινας, Διευθύντριας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής.

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν η εικόνα του Τμήματος Ένταξης ήταν τελείως διαφορετική. Ήταν ένας χώρος μικρός, άβολος κι άχαρος, τον οποίο η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Ένταξης κ. Δαουτίδου Τριάδα προσπαθούσε με μεράκι να καλλωπίσει και να κάνει πιο χαρούμενο για τους μαθητές της.

Όνειρο και σκοπός της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου ήταν να μεταμορφώσει τον χώρο αυτό σε ένα σύγχρονο, ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

Και το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα. Το Τμήμα Ένταξης του 9ου Δημοτικού αποτελεί πλέον υπόδειγμα Τμήματος Ένταξης, όπου οι μαθητές προσέρχονται με χαρά.

Το σκοπό αυτό στήριξε η Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής. Έτσι έγινε η διαπλάτυνση της αίθουσας, η αλλαγή της πόρτας, η επένδυση του πατώματος με Laminate, το βάψιμο της αίθουσας και η απαραίτητη για την ασφάλεια των μαθητών ξύλινη επένδυση των μεταλλικών κουτιών rack, που υπήρχαν στην αίθουσα.

Ταυτόχρονα η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε το όνειρο του σχολείου και με την ευγενική υποστήριξη της ΔΕΗ εξόπλισε το Τμήμα Ένταξης με διαδραστικό πίνακα και βιντεοπροβολέα, ειδικά σχεδιασμένα θρανία και σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό, αποτελούμενο από βιβλία και διαδραστικά kit. Έτσι δημιουργήθηκε ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος για τους  μαθητές  του τμήματος που τους επιτρέπει να προσεγγίζουν τη γνώση με βιωματικό τρόπο και κάθε παιδί να έχει πρόσβαση στη μάθηση διασφαλίζοντας του παράλληλα το δικαίωμα του να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί, όπως αυτό επιθυμεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.