Το 70% αγγιξε το ποσοστο επιτυχιας στην τριτοβαθμια εκπαιδευση στα ΓΕΛ της Ροδοπης

Στο 50% κινήθηκαν τα ΕΠΑΛ, ενώ υπήρξαν επιτυχίες και στα Εσπερινά

Με την ανακοίνωση των βάσεων την Τρίτη 27 Αυγούστου, δόθηκε τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα, που έμαθαν την σχολή στην οποία θα φοιτήσουν.
 
Έτσι και στη Ροδόπη, η μέρα ήταν για κάποιους ημέρα χαράς, για άλλους ανακούφισης, και για άλλους περισυλλογής.
 
Σύμφωνα με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου, το προφίλ των επιτυχόντων ήταν πολυσύνθετο, με τα στοιχεία να δείχνουν πως στα γενικά Λύκεια είχαμε ποσοστό επιτυχίας γύρω στο 70%, ενώ στα Επαγγελματικά Λύκεια ένα ποσοστό γύρω στο 50%.
 
Επιτυχίες εξίσου ποιοτικές έχουν τόσο τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ όλης της Ροδόπης, καθώς και τα Εσπερινά, ανέφερε η κ. Κοσμίδου, που τόνισε πως υπάρχει ποιότητα, ποικιλία και ένα πολύ καλό ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων της Ροδόπης, τους οποίους συνεχάρη εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών της Ροδόπης, που με τους κόπους και τις επιλογές τους κατάφεραν αυτό που επιθυμούσαν.
 
Όπως διευκρίνισε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ενδεχομένως να υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι, οι οποίοι με βάση τα δεδομένα δεν μπορούσαν να κατακτήσουν την μοναδική σχολή και τον στόχο που έθεσαν, για αυτό να μην υπάρχουν στους καταλόγους των επιτυχόντων.
 
Θέλησε δε να επισημάνει πως η αποτυχία πολλές φορές μάς ανοίγει ένα άλλο δρόμο στον οποίο θα επιτύχουμε, αρκεί να βάζουμε σωστούς στόχους και να μένουμε προσηλωμένοι σε αυτούς.
 
Ευχήθηκε τέλος σε όλους μια καλή σταδιοδρομία, με σωστά, οργανωμένα και μεθοδικά βήματα σε αυτό τον κύκλο της ζωής που ξεκινούν από σήμερα.
 
Στα Γενικά Λύκεια, χωρίς το 10%, έχουμε 510 εισαχθέντες από περίπου 700 εξετασθέντες, ενώ στα Επαγγελματικά 44 σε σύνολο 96.
 
Να σημειωθεί ότι φέτος είχαμε 1 επιτυχόντα από το Εσπερινό Λύκειο, καθώς και 4 εισαχθέντες από την Οργάνη, που για πρώτη φορά είχε τάξη της 3ης Λυκείου.
 
Επίσης υπήρξαν επιτυχίες και στο 10% του Εσπερινού ΕΠΑΛ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.