Το 4ο Γυμνασιο στο Βιλνιους της Λιθουανιας

Οι μαθητές είχαν συνάντηση με εφήβους από τέσσερις χώρες και γνώρισαν τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας

Αντιπροσωπεία του 4ου Γυμνασίου, επισκέφθηκε την πρωτεύουσα -της Λιθουανίας, Βίλνιους,  στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των εργασιών του για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Οι διαφορές μας, μας ενώνουν». 

Σ’ αυτή τη συνάντηση, διάρκειας  μιας εβδομάδας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εφήβους από την Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία και την χώρα υποδοχής, την Λιθουανία, να γνωρίσουν μία διαφορετική κουλτούρα, αυτή των Λιθουανών, να έρθουν σε επαφή με οικογένειες και να ζήσουν μαζί τους μία εβδομάδα. Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις και παρουσίασαν τις εργασίες τους πάνω στην ισότητα αγοριών-κοριτσιών, που ήταν και η θεματική ενότητα αυτής της συνάντησης.

Παράλληλα στη διάρκεια της παραμονής τους στη Λιθουανία, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της χώρας, της πόλης Kaunas, την λίμνη Galve με το πανέμορφο χωριό του Trakai με τον ομώνυμο πύργο και  το εθνολογικό πάρκο Rumsiskes.

Οι μαθητές επέστρεψαν στην Κομοτηνή γεμάτοι με όμορφες εικόνες και εμπειρίες, νέους φίλους αλλά και την πεποίθηση ότι οι διαφορές μεταξύ των κρατών της Ευρώπης μας ενώνουν και ότι είμαστε όλοι ευρωπαίοι πολίτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.