Το 3ο Γυμνασιο Κομοτηνης αγαπα την τεχνη και το δειχνει!

Σε μια άρτια πολιτιστική εκδήλωση, μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής μοιράστηκαν με μικρότερους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης, τα αποτελέσματα της προσπάθειας τους στο πλαίσιο θεματικών  προγραμμάτων τη φετινή χρονιά, εκδηλώνοντας πάνω από όλα  την αγάπη τους για τις τέχνες του θεάτρου, της μουσικής και του τραγουδιού.
 
Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε με τη μορφή του χοροθεάτρου , μια μυθοπλασία του Τρωικού Πολέμου, όπως ανέλυσε στον «ΠτΘ», η καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ.Στέλλα Καζάκα. Το θέμα του χοροθεάτρου αναφερόταν στα διαχρονικά αίτια των πολέμων, που είναι οικονομικά.  «Πηγάζουν από τον εγωισμό, τη μισαλλοδοξία, τη ανάγκη των ανθρώπων να κερδίσουν χρήματα. Η αφορμή του Τρωικού πολέμου ήταν η ωραία Ελένη. Κάθε πόλεμος γίνεται για μια ωραία Ελένη, άσχετα αν είναι βαθύτερα τα αίτια. Οι συνέπειες οι ίδιες για κάθε πόλεμο» ανέφερε.
 
Στην κορυφαία στιγμή της  εμφάνισης τους,   κορίτσια και αγόρια χορευτές  του προγράμματος,  σηκώνουν την υδρόγειο σφαίρα,  δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας ότι η ειρήνη του κόσμου βασίζεται στα χέρια των παιδιών, τα οποία έχουν πάρει τη ζωή και τον πλανήτη στα χέρια τους.
 
Θετικές εντυπώσεις προκάλεσε κι η εμφάνιση της θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου, που παρουσίασε το έργο «Ρωμαίος  και Ιουλιέτα-Ταξιδιώτες στο χρόνο», βασισμένο σε κείμενο του υποδιευθυντή του τοπικού 4ου δημοτικού σχολείου, καθηγητή αγγλικής γλώσσας Κώστα Μαυρίδη.  Μιλώντας για το έργο,  η διευθύντρια του σχολείου και υπεύθυνη της ομάδας  κ.Κερατσώ Γεωργιάδου, σημείωσε « βλέπουμε  πόσο έχει επηρεάσει ταινίες, όπερες , χορευτικά δρώμενα με τα χρόνια αυτή η ιστορία και παράλληλα την ιστορία 4 παιδιών μαζί με τις οικογένειες τους. Πώς βιώνουν κάτι αντίστοιχο, όταν απορρίπτουν οι γονείς τους, τη φιλία, τις σχέσεις των δύο παιδιών και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη ζωή τους». Η κ. Γεωργιάδου δήλωσε ικανοποιημένη για τη δουλειά των μαθητών, επισημαίνοντας πως κατά τη διάρκεια της χρονιάς «χάρηκαν, ανέπτυξαν φιλίες μεταξύ τους. Το θέατρο ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών ενώ τους δίνει τη δυνατότητα να προβάλλουν κι άλλες δεξιότητες τους».
 
Η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο ευρύ κοινό της Κομοτηνής, ως εκδήλωση ενταγμένη στο πολιτιστικό πρόγραμμα των Ελευθερίων Θράκης. 
 
Ας σημειωθεί τέλος ότι στην εκδήλωση μετείχαν και τα μέλη του χορωδιακού σχήματος του 3ου Γυμνασίου, με την παρουσίαση τραγουδιών. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.