Το 2023 ετος επιστροφης στην «κανονικοτητα» για τα ΚΑΠΗ του Δημου Κομοτηνης

Στους ανακαινισμένους χώρους του Α’ και Β’ ΚΑΠΗ οι Γιάννης Γκαράνης και Νίκος Σωτηρακόπουλος

Τους ανακαινισμένους χώρους του Α’ και του Β’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης και ο Πρόεδρος στο Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής, Νίκος Σωτηρακόπουλος.

Συνομίλησαν με τις Προϊστάμενες του Α΄ΚΑΠΗ, Αναστασία Παπανικολάου και του Β’ ΚΑΠΗ, Κωνσταντινιά Ευσταθίου, τον γιατρό του Β΄ΚΑΠΗ, Νίκο Κεραμέα καθώς επίσης με τις ωφελούμενες και τους ωφελούμενους.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Κομοτηνής μεταφέρει την χαρά την πλειοψηφίας για την άρση του μέτρου για είσοδο στον χώρο μόνο σε εμβολιασμένους, με μάσκα, μεταφέροντας και την αισιοδοξία τους πως σύντομα θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα με δράσεις που ήδη επανέρχονται.

Ανάμεσά τους το πρόγραμμα του Δια Βίου Μάθησης «Προληπτική Ιατρική στην Τρίτη Ηλικία», διάρκειας 25 ωρών, που έλαβε χώρα στο Β΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής και ολοκληρώθηκε σήμερα. Επίσης, συνεχίζονται στον χώρο τα μαθήματα γυμναστικής που βρίσκουν πολύ μεγάλη απήχηση, όπως και τα καλλιτεχνικά. Στο Β’ ΚΑΠΗ εξυπηρετούνται άτομα από την Κομοτηνή και 17 οικισμούς του Δήμου και προσέρχονται για τις δραστηριότητες καθώς επίσης για το Ιατρείο, όπου γίνεται συνταγογράφηση, μετρήσεις σακχάρου και πίεσης. Επιπλέον, λειτουργούν προγράμματα πρόληψης και διαχείρισης πτώσεων για άτομα της Τρίτης Ηλικίας, σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπως επίσης εκμάθησης νέων τεχνολογιών.

Στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής εξυπηρετούνται μέλη από 19 οικισμούς και την Κομοτηνή. Γίνονται μαθήματα γυμναστικής, καλλιτεχνικά μαθήματα όπως και πρόγραμμα εμψύχωσης από την Προϊσταμένη που είναι Κοινωνική Λειτουργός. Λειτουργεί ιατρείο, για εξέταση και συνταγογράφηση. Επίσης, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες φυσικοθεραπείας στο Φυσικοθεραπευτήριο του Β΄ΚΑΠΗ.

Στις 11 Ιανουαρίου ξεκινάει μέσα από το Δια Βίου Μάθηση μάθημα Συμβουλευτικής σε εξειδικευμένα θέματα, διάρκειας 25 ωρών, στο οποίο θα λάβουν μέρος μέλη από τα δύο ΚΑΠΗ Κομοτηνής.

Γιάννης Γκαράνης: «Η κοινωνική πολιτική του Δήμου Κομοτηνής δεν φρέναρε την περίοδο της πανδημίας»

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής στις δηλώσεις του τόνισε πως «τα μέλη των ΚΑΠΗ εμπιστεύονται τις ιατροκοινωνικές υπηρεσίες, συμμετέχουν στις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις αλλά ταυτόχρονα έχουν την ευκαιρία ν’ αξιοποιήσουν μια εξαιρετική κοινωνική δομή που άντεξε στην πορεία των ετών». «Η κοινωνική πολιτική του Δήμου Κομοτηνής δεν φρέναρε την περίοδο της πανδημίας» σημείωσε για να τονίσει πως «παρά την οικονομική δυσπραγία λειτουργούμε σε πολύ καλές εγκαταστάσεις έναν πολύ πετυχημένο θεσμό που δίνει την ευκαιρία κοινωνικής συναναστροφής σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας».

Νίκος Σωτηρακόπουλος: «Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής ατενίζουν το 2023 με αισιοδοξία»

«Η άυλη συνταγογράφηση και η ψυχολογική υποστήριξη συνεχίστηκαν και εξ αποστάσεως, πλέον όμως η δια ζώσης επικοινωνία είναι αυτή που επανενεργοποιεί σταδιακά τα μέλη» κατέληξε ο ίδιος με τον κ. Σωτηρακόπουλο να τονίζει με την σειρά του πως «στην εκπνοή του χρόνου τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής ατενίζουν το 2023 με αισιοδοξία, με τα νέα μέτρα που επιτρέπουν την επιστροφή αρκετών συμπολιτών μας, πάντα όμως με σεβασμό στους υγειονομικούς κανόνες».

«Η παρατεταμένη πανδημία απομάκρυνε πολλούς ωφελούμενους από τις κοινωνικές δομές σε ό,τι αφορά στη φυσική τους παρουσία αλλά ήμασταν διαρκώς στο πλευρό τους, με επικοινωνία είτε με τους ίδιους είτε με συγγενικά τους πρόσωπα. Με χαρά είδα ότι δίνουν το παρόν σε ενημερώσεις αλλά και σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες και βέβαια στον καθιερωμένο καφέ που απολαμβάνουν καθημερινά. Είναι σημαντικό ότι λειτουργούν Σύλλογοι σε ορισμένους οικισμούς του Δήμου μας, όπου εξυπηρετούνται ηλικιωμένοι» ανέφερε για να προσθέσει πως «τα ΚΑΠΗ αποτελούν έναν πετυχημένο θεσμό που αγκαλιάζουν εδώ και χρόνια οι ηλικιωμένοι ο οποίος συμβάλλει σημαντικά και στην ψυχική τους υγεία. Ο Δήμος Κομοτηνής θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ηλικιωμένων συμπολιτών μας χάρη στην αξιέπαινη προσπάθεια όλου του προσωπικού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.