Το 10ο Νηπιαγωγειο Κομοτηνης χρειαζεται την ηλεκτρονικη μας ψηφο

Συμμετέχει στον Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Bravo Schools με το «Γίνε kookonari: ένα βιωματικό πρόγραμμα για τη δημιουργία σχολείων μηδενικών απορριμμάτων»

Στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Bravo Schools συμμετέχει το 10ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής  διεκδικώντας βραβείο για το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής που υλοποιεί με τίτλο: «Γίνε kookoonari: ένα βιωματικό πρόγραμμα για τη δημιουργία σχολείων μηδενικών απορριμμάτων».

Ζητώντας την ηλεκτρονική ψήφο όλων μας η Σχολική Κοινότητα του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής εξηγεί σε σχετικό της μήνυμα:

«Από τον Ιανουάριο του 2020 έως σήμερα εφαρμόζουμε στο 10ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής ένα καινοτόμο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο: «Γίνε kookoonari: ένα βιωματικό πρόγραμμα για τη δημιουργία σχολείων μηδενικών απορριμμάτων» που υλοποιείται από την άτυπη ομάδα «kookoonari» σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση «iSea» στο πλαίσιο του προγράμματος “START – Create Cultural Change”. Σε συνεργασία με τις υπεύθυνες του εκπαιδευτικού προγράμματος Μαρία Στρούμπα (Project Μanager του «kookoonari») και την Σοφία Πετρίδου (Υπ. Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του «kookoonari»), ψάχνουμε τρόπους να μειώσουμε με τους μαθητές μας την παραγωγή απορριμμάτων, ώστε να μην αποτελούν απειλή για το περιβάλλον. Έτσι εκπαιδευόμαστε από επιστήμονες και ειδικούς, σχετικά με τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο νηπιαγωγείο μας, ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τις αρχές του Zero Waste στην εκπαιδευτική διαδικασία και το σχολικό πλαίσιο. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε θερμά από εκπαιδευτικούς, νήπια και γονείς και αξίζει να σημειωθεί ότι προσαρμόστηκε στις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης την περίοδο αναστολής της δια ζώσης διδασκαλίας. Μπορείς να δεις περισσότερα στο https://kookoonari.org/ .

Τη σχολική χρονιά 2020-2021 συμμετέχουμε δυναμικά στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Bravo Schools, μια πρωτοβουλία για την επίτευξη των 17 παγκόσμιων στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης όπου οι μαθητές ως ενεργοί πολίτες καταθέτουν τις πρωτοβουλίες τους για έναν καλύτερο κόσμο! Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν εκατοντάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα και η ανάδειξη της καλύτερης προσπάθειας αναδεικνύεται μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας του κοινού από τις 10/5-23/5/2021 . Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να υποστηρίξουν την υπέροχη προσπάθεια των μικρών μας μαθητών και να διακριθεί το νηπιαγωγείο μας ψηφίζοντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/10o-nhpiagwgeio-komothnhs.1142.html

Κάθε ψήφο σας μετράει!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!! Γίνε κι εσύ kookoonari!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.