Τιτλοι τελους για το ψηφιακο σχολειο δια στοματος Μπαλτα

Την διακοπή του προγράμματος του ψηφιακού σχολείου, που αφορά ουσιαστικά στην δημιουργία κινητών εργαστηρίων και διαδραστικών συστημάτων στα σχολεία όλης της χώρας, αποφάσισε, όπως διαβάσαμε χθες στην Καθημερινή, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.
 
Το έργο «Ψηφιακές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας», συνολικού προϋπολογισμού 174,4 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2014 και αφορά στην προμήθεια κινητών εργαστηρίων και διαδραστικών συστημάτων για τις σχολικές μονάδες όλης της χώρας, με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Την είδηση μάλιστα επιβεβαίωσαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ και στελέχη του υπουργείου τα οποία σημείωσαν ότι  η αγορά διαδραστικών πινάκων, ακυρώθηκε επειδή «δεν ήταν δυνατόν να τηρηθούν όλες οι προθεσμίες ως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 για την απορρόφηση των κονδυλίων» και ότι θα επιδιωχθεί οι πιστώσεις του έργου να αξιοποιηθούν για άλλους λόγους, όπως για την κάλυψη των κενών.
 
Το εν λόγω έργο ήταν συνδεδεμένο με πιστώσεις 250 εκατ. ευρώ, οι οποίες έχουν δοθεί για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, χρήματα τα οποία αν δεν ολοκληρωθεί το έργο θα επιστραφούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
«Πενία τέχνας κατεργάζεται» λοιπόν; Ή ολοταχώς προς τα πίσω για λόγους κάλυψης ουσιωδέστερων αναγκών;  Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα σχολεία θα έχουμε, δασκάλους δεν θα βρίσκουμε στις τάξεις… Οπότε λέμε στο ψηφιακό σχολείο μάλλον αντίο για να πούμε καλώς τους τους δασκάλους; Και πάλι όμως αν έχουμε κατάργηση του προγράμματος και επιστροφή των χρημάτων γιατί επιλέγεται η κατάργηση; Κάποιος εκ των υπευθύνων μπορεί να μας πει; Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.