Τις «προοπτικες του νομικου επαγγελματος» αναζητα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικης

Συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής Ορφέα Γεωργίου για τη δράση της οργάνωσης και για την επόμενη ημέρα της ΝΔ

Ακαδημαϊκή εκδήλωση με θέμα τις προοπτικές του νομικού επαγγέλματος πραγματοποιεί σήμερα στις 2 η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής στο αμφιθέατρο 11 της Νέας Νομικής Σχολής, με ομιλητές τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, τον αντιπρόεδρο κ. Άγγελο Νεστωρίδη και τη λέκτορα Ιδιωτικού Δικαίου Νομικής ΔΠΘ κ. Ισμήνη Στεργιανίδου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται και φέτος στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, τόσο εν συνόλω όσο και κατά τμήματα, ενώ θα δοθούν στους παρευρισκομένους βεβαιώσεις συμμετοχής βιογραφικής χρήσης και υλικό αναφορικά με το θέμα της εκδήλωσης το οποίο έχει τυπώσει η οργάνωση.

Αναφορικά με το ζήτημα της προοπτικής του νομικού επαγγέλματος και τον λόγο διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής κ. Ορφέας Γεωργίου υπογράμμισε ότι «τα πράγματα δυσχεραίνουν για τους νομικούς ολοένα και περισσότερο, καθώς είναι ένα επάγγελμα ήδη κορεσμένο και κάθε χρόνο αποφοιτούν χίλιοι και πλέον νέοι δικηγόροι. Άποψή μας είναι ότι με σκληρή δουλειά και θέληση, βγαίνοντας στην κοινωνία ο καθένας μπορεί να πετύχει τους δικούς του στόχους και να πάει μπροστά, ακόμη και σε πολύ δύσκολες περιόδους, όπως είναι αυτές που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία».
 

«Δυστυχώς βλέπουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να ωθήσει το ελληνικό πανεπιστήμιο προς τον γκρεμό»

Στόχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, τα τελευταία 27 χρόνια, που δραστηριοποιείται μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια, και συγκεκριμένα στο νομό της Ροδόπης, είναι να βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στο φοιτητικό κόσμο, να προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναδείξει τα ζητήματα του πανεπιστημίου, όπως η σίτιση, η στέγαση, και άλλα μείζονα θέματα για το ελληνικό πανεπιστήμιο. «Δυστυχώς βλέπουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να αποξενώσει τους φοιτητές από την πολιτική, αλλά και να ωθήσει το ελληνικό πανεπιστήμιο προς τον γκρεμό. Όπως είδαμε και πέρυσι, υφάρπαξε τα αποθεματικά των ταμείων κι έτσι τα πανεπιστήμια τη φετινή χρονιά, βιώνουν πολύ μεγάλες δυσκολίες», ανέφερε, προσθέτοντας δε ότι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για πολιτικοποίηση μέσα στην παράταξη, ώστε να βγουν στην επιφάνεια θέσεις, οι οποίες στο παρελθόν δεν έβγαιναν για διαφόρους λόγους. «Τα τελευταία χρόνια και μέσα στα πανεπιστήμια προβάλουμε τις πολιτικές μας θέσεις και απόψεις, προσπαθούμε καθημερινά να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στην πολιτική, ανεξαρτήτως κόμματος και προτίμησης ιδεολογικής», υπογράμμισε.

«Θέλουμε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ να έχει περάσει από τα ίδια μετερίζια με εμάς, να έχει αγωνιστεί από μικρή ηλικία για τις ίδιες ιδέες που αγωνιζόμαστε εμείς τώρα»

Στη συζήτηση που έγινε με τη Νατάσσα Βαφειάδου στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» στο Ράδιο Παρατηρητής 94fm, αναφέρθηκε και το ζήτημα της πορείας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Γεωργίου κατέστησε σαφές αρχικά ότι η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ σαν οργάνωση και πανελλαδικά αλλά κυρίως στην Κομοτηνή είναι μια διοικητικά και οικονομικά αυτόνομη και ανεξάρτητη οργάνωση, που δεν εξαρτάται από συγκεκριμένο πολιτικό φορέα. Είναι, ωστόσο, η κεντροδεξιά-φιλελεύθερη παράταξη του πανεπιστημίου και ταυτίζεται με τη ΝΔ, που αποτελεί τη βάση της κεντροδεξιάς-φιλελεύθερης ιδεολογίας στην κοινωνία. Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα λαμβάνουν χώρα αυτή τη περίοδο στο εσωτερικό της ΝΔ με φόντο την αλλαγή ηγεσίας της, ο κ. Γεωργίου τόνισε πως άποψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι ότι «σε μια τόσο κακή κυβέρνηση όπως είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει περάσει από τα ίδια μετερίζια με εμάς, έχει αγωνιστεί από μικρή ηλικία για τις ίδιες ιδέες που αγωνιζόμαστε εμείς τώρα. Πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να αντιπολιτευτεί, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, να είναι «παρών» σε κάθε μάχη που έρχεται μέσα στο κοινοβούλιο ώστε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να πέσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τέλος, να είναι ένας άνθρωπος που θα εξασφαλίσει την  ενότητα της παράταξης, ώστε όλες οι φωνές μέσα στη ΝΔ να μπορούν να ακούγονται την επόμενη ημέρα»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.