Τις ομορφιες των στενων του Νεστου γνωρισε η περιβαλλοντικη ομαδα του 2ου Γυμνασιου Κομοτηνης

Συνοδεία μελών της ΕΟΔ Ροδόπης

Στα στενά του Νέστου, περιοχή η οποία κατατάσσεται ανάμεσα στους πέντε σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης, συνόδευσαν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής.
 

Μια από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές στα Στενά, διέσχισε η ομάδα περίπου 50 ατόμων, η οποία ξεκίνησε λίγο έξω από το χωριό Γαλάνη -παράλληλα με το ποτάμι. Οι συμμετέχοντες έκαναν μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων προς τις πηγές Κρωμνικού.
 
Περπάτησαν ένα υπέροχο τμήμα του διεθνούς μονοπατιού Ε6,  που είχε αρχικά κατασκευαστεί, για να εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των εργατών του σιδηροδρόμου. Μονοπάτι που στο μεγαλύτερο μήκος του είναι λαξευμένο στον βράχο, λίγο πάνω από την σιδηροδρομική γραμμή και με υπέροχη θέα στους μαιάνδρους του ποταμού.
 

Τις μεσημεριανές ώρες τελείωσε η πεζοπορική διαδρομή των 12 χιλιομέτρων, αφήνοντας όλους τους συμμετέχοντες ικανοποιημένους από την πολύωρη επαφή τους με την φύση και δίνοντας ραντεβού για την επόμενη εξόρμηση σε αυτή, στα μέσα Μαΐου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.