Τις δυνατοτητες της εκτυπωσης 3D γνωρισαν μαθητες απο Κομοτηνη και Ισπανια

Το ρολόι της Κομοτηνής από 3D εκτυπωτή έκαναν δώρο εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Ισπανία στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Συνολικά 18 μαθητές και 5 εκπαιδευτικούς από το σχολείο IES LOS CERROS,  από την  Ubeda Ισπανίας, φιλοξενεί το Μουσικό σχολείο Κομοτηνής από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο της δράσης “3D Printing Adventure” του e- Twinning για να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις αξιοποιώντας τις δυνατότητες ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Στις δράσεις θα μετέχουν 14 μαθητές και 6 καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής που με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και μαθητών από το σχολείο της Ισπανίας, θα κατασκευάσουν στον τριδιάστατο εκτυπωτή μινιατούρα διάφορα μουσικά όργανα καθώς και το Σπαθί που είναι κεντρικό ηρώο της πόλης.

Ήδη βέβαια έγιναν από το Ισπανικό Σχολείο τα πρώτο μοντέλα, με ένα από αυτά το ρολόι της Κομοτηνής, το οποίο δώρισαν στο Μουσικό, ενώ έχουν κατασκευάσει και ανάγλυφα με τοπία της Κομοτηνής, καθώς και ένα φωτιζόμενο κύβο που έχει στις επιφάνειές του ανάγλυφες φωτογραφίες της πόλης.

Παράλληλα γίνονται δράσεις σχετικές με τα παραδοσιακά παιχνίδια των δύο χωρών, τα παραδοσιακά τραγούδια, τους παραδοσιακούς χορούς ενώ θα υπάρξουν επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής μας.

Μπαίνοντας στο μέλλον της τρισδιάστατης εκτύπωσης

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση υποδοχής των Ισπανών καθηγητών και μαθητών στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου, με παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης καθώς και άλλες μελωδίες.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος του προγράμματος από πλευράς του Μουσικού κ. Φώτης Φωτιάδης μέσω της πλατφόρμας e Twinning, αιτήθηκαν να παραλάβουν ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή, με την προϋπόθεση πως θα συνεργαστεί εξ αποστάσεως με κάποιο σχολείο από την Ευρώπη.

Αναζητώντας λοιπόν ένα σχολείο για να συνεργαστούν, βρήκαν το συγκεκριμένο, που είχε χρηματοδόττηση για την επιμόρφωση εκπαιδευτικούς και μαθητές στους τρισδιάστατους εκτυπωτές.

Έτσι προχώρησαν σε αυτή τη συνεργασία, και θα εκτυπώσουν μαζί μινιατούρες μουσικών οργάνων, ενώ το Ρολόι της Κομοτηνής, το οποίο δώρισαν στο σχολείο, είχαν εκτυπώσει ήδη από την Ισπανία, και θα εκτυπώσει και το σχολείο, καθώς και ένα φλαμίνγκο και άλλα αντικείμενα.

Με αφορμή όμως τον εκτυπωτή γνώρισαν την περιοχή μας, και θα κάνουν συνεργασίες μεταξύ των παιδιών με βάση τον εκτυπωτή.

Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις θα είναι:

Combining coding & 3D printing, Designing with FreeCAD (part & draft mode), Logo in 3D with Inkscape and Freecad, Music instruments with Freecad, Modeling collaboratively with tinkerCAD, Terrain2stl, Thingiverse, Modeling monuments with SketchUP, Sketchfab,  Preparing 3D printing with Ultimaker Cura, Lithophanes

Ικανοποίηση από τους Ισπανούς μαθητές και καθηγητές

Από την πλευρά των επισκεπτών ο καθηγητής κ. David Cuadros τόνισε πως είναι χαρούμενοι να συνεργάζονται με το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής σε αυτό το πρόγραμμα, μαζί με τους μαθητές τους για την εφαρμογή της τρισδιάστατης εκτύπωσης στο σχολείο.

Σε αυτό το πλαίσιο προετοίμασαν λοιπόν μια σειρά από αντικείμενα, με θεματικές από την πόλη μας και τη Ροδόπη, και τώρα προχωρούν σε αυτή τη δράση με μεγάλη ικανοποίηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.