Τηρουν το εθιμο της Τσικνοπεμπτης οι Κομοτηναιοι

Χωρίς σύμμαχο τον καιρό η φετινή Τσικνοπέμπτη

Βρέξει χιονίσει ο Κομοτηναίος θα τσικνίσει. Αυτή η φράση θα μπορούσαμε να πούμε ότι αντιπροσωπεύει την φετινή Τσικνοπέμπτη στην πόλη μας καθώς επαγγελματίες της περιοχής άναψαν από νωρίς τα κάρβουνα προκειμένου να τηρήσουν το πατροπαράδοτο έθιμο της Τσικνοπέμπτης που επιβάλει το ψήσιμο και την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος.

Στους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης κυκλοφόρησε η κάμερα του Παρατηρητή της Θράκης προκειμένου να καταγράψει στιγμές από την φετινή γιορτή και να συνομιλήσει με επαγγελματίες που έστησαν τα δικά τους μαγγάλια.

Ο Κρεοπώλης κ. Κωνσταντίνος δήλωσε ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου φέτος αλλά απογοητεύτηκε από τον καιρό ο οποίος δεν στάθηκε εμπόδιο στο να ψήσει με φίλους και γνωστούς στο μαγαζί του για ακόμα μια χρονιά.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Φίλαθλος τήρησε το έθιμο όπως ανέφερε ο κ. Αλέκος, ιδιοκτήτης του Καφενείου, σημειώνοντας πως «κάθε χρόνο τσικνίζουμε και ετοιμαζόμαστε από νωρίς. Υπάρχει και κόσμος και κίνηση. Απλά δεν βοήθησε ο καιρός φέτος αλλά οι φίλαλθλοι το τηρούμε το έθιμο».

Χίλια σουβλάκια έψησε η ομάδα  του ΚΤΕΛ Ροδόπης για οδηγούς και επιβάτες όπως κάθε χρόνο ανάβοντας τα κάρβουνα από νωρίς σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Αντωνιάδη.

Σουβλάκια για όλα τα μέλη του έψησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Νομού Ροδόπης όπως κάνει κάθε χρόνο στην Οδό Παπαδήμα στήνοντας το δικό του πάρτυ και καλώντας όλους του δικηγόρους να γιορτάσουν μαζί και αυτή την μέρα.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.