Τιποτα δεν «ματαιωνει» την πιο ευτυχισμενη στιγμη των ζευγαριων

Απτόητοι οι μελλόνυμφοι, παρά τις ζοφερές συνθήκες

Μπορεί το σοκ από το κλείσιμο των τραπεζών και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις να έχουν επηρεάσει αρνητικά όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα μας, από τίποτα όμως δε φαίνεται να πτοούνται τα μελλόνυμφα ζευγάρια, που έχουν προγραμματίσει η πιο όμορφη στιγμή της ζωής τους να λάβει χώρα μέσα στο τρέχον καλοκαίρι. Αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι ότι παρά τις ζοφερές συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί, οι μελλόνυμφοι δεν αποδέχονται εκπτώσεις στην ποιότητα και στη λάμψη, που ονειρεύονταν να έχει ο γάμος τους. Ήδη το σαββατοκύριακο, που μας πέρασε, εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων και έντονης αβεβαιότητας για το μέλλον της πατρίδας μας, πραγματοποιήθηκαν, όπως είχαν προγραμματιστεί, αρκετοί γάμοι στην περιοχή μας, που δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τη λάμψη αντίστοιχων τελετών, που έγιναν σε καλύτερο κλίμα και ομαλότερες συνθήκες. Αυτό επιβεβαίωσαν στον «ΠτΘ» και επαγγελματίες της πόλης μας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε αντικείμενα γύρω από το γάμο. 

Ανδρέας Καλούδης «Οι γάμοι εξελίσσονται κανονικά, κανένας δε ματαιώνει»

Ο κ. Ανδρέας Καλούδης, ιδιοκτήτης των ζαχαροπλαστείων «Το σπίτι του γλυκού» αναλαμβάνει από την τούρτα του γάμου και τα κεράσματα για τους επισκέπτες των μελλόνυμφων, μέχρι και το catering για τις γαμήλιες κοινωνικές εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το μυστήριο του γάμου. «Υπάρχει ο φόβος του τι θα γίνει και πώς θα γίνει», διαπιστώνει ο κ. Καλούδης, για να επισημάνει όμως πως ο προβληματισμός σταματάει εκεί και «οι γάμοι εξελίσσονται κανονικά, κανένας δε ματαιώνει». «Η κίνηση όσον αφορά τους γάμους κρινόταν και κρίνεται ικανοποιητική», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι μετά από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών η διαφοροποίηση συνίσταται αποκλειστικά στην ελάχιστη μείωση των καλεσμένων. «Και αυτό δεν οφείλεται στο ζευγάρι και σε οικονομικούς λόγους», διευκρινίζει, «αλλά στη μετακίνηση των καλεσμένων, που είναι από άλλες πόλεις. Δηλαδή άτομα από μακρινές περιοχές προτιμούν να μην έρχονται στον γάμο για να γλιτώσουν τις βενζίνες». 

«Ο κόσμος θα κινηθεί λίγο συντηρητικά, αλλά μέχρι εκεί, δε θα κάνει εκπτώσεις»

Ένα φαινόμενο, που παρατηρείται την τελευταία διετία, κατά τον ιδιοκτήτη των ζαχαροπλαστείων «Το σπίτι του γλυκού», είναι ότι περιορίζεται λόγω κρίσης ο αριθμός των ατόμων, που καλούν στους γάμους τους οι μελλόνυμφοι. Από τον αριθμό των 500, που έφταναν άλλοτε οι καλεσμένοι, τώρα ανέρχονται σε 250-300 κατά μέσο όρο, όπως εξήγησε. Από εκεί και πέρα, δε γίνονται εκπτώσεις στα σχέδια και τα όνειρα που έχουν τα ζευγάρια για το γάμο τους, αφού όπως παρατηρεί ο κ. Καλούδης «είναι μια πολύ χαρμόσυνη και πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή του ζευγαριού και ο κόσμος δε θέλει να τη χαλάσει». «Θα κινηθεί λίγο συντηρητικά», προσέθεσε, «θα πει ότι “εντάξει δε θα βάλω κάτι το πιο εξεζητημένο”, αλλά μέχρι εκεί, δε θα κάνει εκπτώσεις».
 
Κλείνοντας, ο κ. Καλούδης υπενθύμισε ότι «οι γονείς, όταν έχει οριστεί η ημερομηνία του γάμου, πάντα έχουν καθορίσει και έχουν βάλει στην άκρη κάποιο ποσό, που προορίζεται για αυτόν τον σκοπό». 

Δεν αλλάζουν οι προτεραιότητες σε νυφικά και κοστούμια

Το νυφικό αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ονείρου, που ετοιμάζεται να ζήσει μία γυναίκα, η οποία βρίσκεται καθοδόν για τα σκαλιά της εκκλησίας. Ως εκ τούτου, δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί σε κάτι υποδεέστερο από ό,τι σχεδίαζε, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες μέρες της οικονομικής αβεβαιότητας και δυσχέρειας. Η κ. Πόπη Ίτσα, υπεύθυνη του καταστήματος Arte Maxima στην Κομοτηνή, έχει την ευκαιρία με δεκάδες μελλόνυμφες τις αγωνίες και τις επιθυμίες τους, ενόψει της πιο ευτυχισμένης στιγμής της ζωής τους. Όπως μας διαβεβαιώνει, ο προγραμματισμός και οι προτεραιότητες, τουλάχιστον στις επιλογές των νυφικών και των κοστουμιών, δεν έχουν αλλάξει από την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος. Ήδη οι γάμοι, που προγραμματίστηκαν για το περασμένο σαββατοκύριακο έγιναν κανονικά, ενώ δεν υπάρχουν τυχόν ματαιώσεις για το άμεσο μέλλον. Πάντα υπήρχε η διάθεση για αναζήτηση των οικονομικότερων επιλογών, μας υπενθυμίζει, αναγνωρίζοντας μεν ότι πλέον υπάρχει λίγο μεγαλύτερη τέτοια διάθεση και επισημαίνοντας όμως ότι «κι εμείς έχουμε φροντίσει να υπάρχουν τιμές για όλα τα πορτοφόλια». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.