«Τινος εισαι» στο Αρχαιολογικο Μουσειο Αλεξανδρουπολης

Εγκαίνια την Παρασκευή για την έκθεση με ακούσματα και μνήμες των προγόνων των Αλεξανδρουπολιτών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου συμμετέχει φέτος στη δράση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” με το πρόγραμμα “Τίνος είσαι;” μια εικαστική δράση της Art Traces ΑΜΚΕ, με τη συνεργασία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης από 13 Αυγούστου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Το πρόγραμμα “Τίνος είσαι;” ερευνά το πώς μέσα από τις καθημερινές ιστορίες, τα ακούσματα και τις μνήμες των προγόνων τους, οι νέοι της Αλεξανδρούπολης γνωρίζουν την ιστορία της πληθυσμιακής ή της εθνοτικής ομάδας στην οποία ανήκουν και το πώς διαμορφώνουν την ατομική και συλλογική τους ταυτότητα.

Σκοπός του προγράμματος είναι μέσω της προσωπικής τους εμπλοκής να γνωρίσουν τόσο τα κοινά όσο και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της ποικιλομορφίας των πολιτισμών που ενυπάρχουν στην πόλη.

Μέσα από τη χρήση της φωτογραφίας, των βίντεο-μαρτυριών, της μουσικής και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων οι νέοι της πόλης καλούνται να αναστοχαστούν επάνω στην έννοια της ταυτότητας, του προσφυγικού τραύματος και στη σημασία της διατήρησης της μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα εγκαίνια της εικαστικής δράσης θα γίνουν την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 στις 20.00 και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για τη συγκεκριμένη μόνο μέρα ως τις 22.00 .

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι και τη λήξη της θα είναι:

Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη 09.00 – 13.00 (Τρίτη κλειστά) &  Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 09.00 – 13.00 & 19.00- 21.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λόγω των περιορισμών που επιβάλλουν οι ισχύουσες διατάξεις για την αποφυγή μετάδοσης του COVID-19, οι θέσεις για τα εγκαίνια της δράσης θα είναι περιορισμένες.

Η προκράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική και για την εξασφάλισή τους μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επισκεφτεί το: https://digitalculture.gov.gr/…/tinos-ise…/…

Θα τηρούνται οι οδηγίες και οι συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α. και τον κανόνα των απαραίτητων αποστάσεων για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή στο χώρο της δράσης.

Η είσοδος στον χώρο της περιοδικής έκθεσης του μουσείου θα γίνεται αυστηρά σε ομάδες των δέκα (10) ατόμων.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων και εντός του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και τους διοργανωτές, επισκεφτείτε το:

https://www.facebook.com/arttraces.org

Σας περιμένουμε!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.