Την Ζαχαρουλα Παπαδοπουλου-Δημητριαδου βραβευσε ο Δικηγορικος Συλλογος Ροδοπης

Τιμώντας στο πρόσωπό της την Γυναίκα Δικηγόρο

Την γυναίκα Δικηγόρο, στο πρόσωπο της  συνταξιούχου συναδέλφου τους Ζαχαρούλας Παπαδοπούλου Δημητριάδου, την παλαιότερη εγγεγραμμένη εν ζωή γυναίκα Δικηγόρο στο μητρώο του Συλλόγου που διαμένει στην Κομοτηνή, τίμησε την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ημέρα της Γυναίκας, το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

Την βράβευση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Ερελιάδης, που τόνισε πως η κ. Δημητριάδου συνδυάζει πολλές ιδιότητες μαζί, πέρα από αυτή της μάχιμης δικηγορίας, σύζυγος, μητέρα, γιαγιά αλλά και άνθρωπος του πολιτισμού.

Βέβαια ο σύλλογος είναι πολύ διαφορετικός από ό,τι ήταν όταν ξεκίνησε η κ. Παπαδοπούλου Δημητριάδου, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες πλέον από τους άντρες, κάτι που αποτυπώνεται και στο ΔΣ, από τα 11 μέλη του οποίου οι 9 είναι γυναίκες.

32 χρόνια ενεργής δικηγορίας και δραστηριοποίησης στα κοινά

Η κ. Παπαδοπούλου Δημητριάδου εγγράφτηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης το 1980, και ακολούθησαν 32 χρόνια ενεργής δικηγορίας. Η ίδια ευχαρίστησε το ΔΣ και όλα τα μέλη, που είναι όλα αγαπητά σε αυτή, για την τιμή που της έκαναν. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να με τιμά ο Σύλλογος αυτός, που είναι συνδεδεμένος με τα νιάτα μου, και όλο τον αγώνα που έγινε με μια οικογένεια, ένα σπίτι, παιδιά να μεγαλώνουν, συμπαράσταση σε γονείς» σημείωσε. Ανήκει άλλωστε σε μια γενιά που πίστευε ότι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος, και με βάση αυτή την πεποίθηση πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια, στο να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, επαγγελματικά, οικογενειακά και στα κοινά, με την ίδια να έχει θητεύσει για πολλά χρόνια ως πρόεδρος του Θρακικού Ωδείου.

«Χαίρομαι πολύ που βλέπω γυναίκες επιστήμονες, δικηγόρους, παλιές και καινούριες, που έχουν μάλιστα πολύ περισσότερα προσόντα από όσα είχαμε εμείς, να συμμετέχουν και να διαπρέπουν κοινά, τόσο ως σύμβουλοι φτάνοντας και στην προεδρία του Συλλόγου» σημείωσε.

«Δυστυχώς αυτά που πιστεύαμε εμείς σαν νέοι δεν υλοποιήθηκαν, ο κόσμος δεν έγινε καλύτερος, για αυτό και οι δικηγόροι μέσα από τις ιδέες τις οποίες εμφορούν για την δικαιοσύνη, την ειρήνη, την αλήθεια, την συμπαράσταση στο συνάνθρωπο, μπορούν να κάνουν πολλά» και να είναι παρόντες σε όλα τα μεγάλα θέματα, να έχουν άποψη και να παλεύουν.

Προσπάθεια για ισορροπία και ισότητα

Όταν γράφτηκε στο Σύλλογο ως δικηγόρος, ο Αστικός Κώδικας έλεγε «Η γυνή διευθύνει τα του οίκου», κάτι που δεν άλλαξε παρά μερικά χρόνια αργότερα. Πολλά όμως στην πραγματικότητα δεν άλλαξαν και η παλιά γενιά, συνέχισε όπως είχαν συνηθίσει.

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, σκέφτεται ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα με τους άντρες, αλλά ισορροπία. «Χαίρομαι που οι γυναίκες έχουν πυγμή και διεκδικούν πράγματα, αλλά για να επιβιώσει μια οικογένεια θέλει αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ η πραγματική ισότητα, επαφίεται και στη διάθεση και την προσπάθεια του καθενός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.