Την βιαιη επεμβαση αστυνομικων στο ΑΠΘ καταγγελλει η ΕΝΙΔΥΚ

«Οι αυριανοί επιστήμονες ΔΕΝ είναι εγκληματίες!»

Τα επεισόδια που καταγράφηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ). Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙΔΥΚ καταθέτει τη συμπαράστασή της στους φοιτητές και ζητά και αυτή «να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για άνοιγμα των σχολών με ασφάλεια, για να γυρίσουν οι φοιτητές στον φυσικό τους χώρο, στις πόλεις που σπουδάζουν, στις σχολές τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝΙΔΥΚ:

«Την Δευτέρα, από νωρίς το πρωί Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ με αίτημα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές. H απάντηση της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας και των πρυτανικών αρχών ήταν ένα νέο όργιο καταστολής σε βάρος των φοιτητών!

Οι μάσκες έπεσαν! Οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης έγιναν ξεκάθαρες!

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, όπως και σε όλη την Ελλάδα, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αγωνιζόμενους φοιτητές για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ». Γελάει ο κάθε πικραμένος!

Κυβέρνηση και Πρυτανικές Αρχές αντιμετωπίζουν τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες του αύριο, σαν εγκληματίες!

Αποδεικνύεται ότι για τον νόμο της Κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν! Προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.

Με το νόμο τους και την τρομοκρατία θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο Ανώνυμη Εταιρεία, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για άνοιγμα των σχολών με ασφάλεια, για να γυρίσουν οι φοιτητές στο φυσικό τους χώρο, στις πόλεις που σπουδάζουν, στις σχολές τους.

Αποφασίζουμε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης την Πέμπτη 25/2 στις 14:00 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, πλάι στα παιδιά μας, πλάι στους φοιτητές. Καλούμε πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία της Ροδόπης, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, να καταδικάσουν το όργιο καταστολής και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης.  Τα παιδιά της εργατικής τάξης, οι φοιτητές, οι αυριανοί επιστήμονες ΔΕΝ είναι εγκληματίες!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.