Την τροποποιηση περιεχομενου του μηνυματος απο το «112» ζητα ο Α. Λιαπης

Επιδιώκει να υπάρχει υπενθύμιση για τα κατοικίδια

Επιστολή στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, απέστειλε ο συμπολίτης μας και αντιπρόεδρος του Φιλοζωϊκού – Περιβαλλοντικού Σωματείου «Λάιμα» Κομοτηνής κ. Αντώνης Λιάπης, ζητώντας την προσθήκη στα μηνύματα που στέλνονται από το 112 για εκκένωση της υπενθύμισης στους πολίτες να παίρνουν μαζί τα κατοικίδιά τους ή να τα απελευθερώνουν.

Γράφει συγκεκριμένα ο κ. Λιάπης στην επιστολή του:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

με την παρούσα επιστολή επιθυμώ αφενός να εκφράσω την αγανάκτησή μου και αφετέρου να σας παρακαλέσω να δώσετε εντολή, ώστε στο εξής, στα μηνύματα που αποστέλλονται από το 112, να περιλαμβάνεται σύντομη διατύπωση, η οποία θα παροτρύνει ή θα υπενθυμίζει στους πολίτες, όταν απομακρύνονται για λόγους ασφαλείας, να παίρνουν μαζί τους τα κατοικίδια ή, αν αυτό, για διαφόρους λόγους, δεν είναι εφικτό, να τα απελευθερώνουν (όπως βέβαια και τα ιπποειδή, τα παραγωγικά ζώα κ.ά).

Κάποιοι τα εγκαταλείπουν πάνω στον πανικό τους, άλλοι από έλλειψη ενσυναίσθησης ή ακόμη και από λανθασμένη εκτίμηση ότι δεν θα κινδυνεύσουν από την επερχόμενη πύρινη απειλή.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι τραγικό.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Νόμος 4830/2021 για τα ζώα συντροφιάς, αρχίζει με την σαφέστατη διατύπωση : “Σκοπός του παρόντος είναι η προστασία των ζώων συντροφιάς” (άρθρο 1).

Συμμορφώνεται άραγε η Πολιτεία με την αρχή της προστασίας των ζώων συντροφιάς (την οποία ορθώς επιβάλλει στους κηδεμόνες), όταν η ίδια δεν λαμβάνει πρόνοιες για την υποστήριξή της σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την φυσική τους επιβίωση; Πόσο ηθικό είναι αυτό;

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλώ θερμά να δοθεί άμεσα εντολή να περιληφθεί σχετική φράση.

Υ.Γ. Είμαι ένας από τους πολίτες που χθες το βράδυ έλαβαν μήνυμα από το 112, χωρίς καμία αναφορά στα ζώα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.