Την τιμητικη τους ειχαν οι οικισμοι την Καθαρα Δευτερα

Με σαρακοστιανά εδέσματα υποδέχθηκαν τους επισκέπτες Άγιοι Θεόδωροι, Αίγειρος, Μαρώνεια

Την τιμητική τους είχαν τα στρωμένα τραπέζια σε οικισμούς της Ροδόπης που προσέφεραν σαρακοστιανά εδέσματα. Τοπικοί σύλλογοι και κοινότητες με τη βοήθεια των οικείων δημοτικών αρχών ετοίμασαν μικρές γιορτές και υποδέχθηκαν κατοίκους και επισκέπτες, για να περάσουν όλοι μαζί την ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας στο δρόμο προς το Πάσχα.

Άγιοι Θεόδωροι

Στους Αγίους Θεοδώρους, η τοπική κοινότητα με τη βοήθεια όλων των κατοίκων έστρωσε τραπέζι στην πλατεία του οικισμού, με τους κατοίκους από νωρίς να βάζουν τις κατσαρόλες με τη φασολάδα να σιγοβράζουν, ενώ ορχήστρα μουσικών υποδέχονταν τους συνδαιτημόνες.

Αίγειρος

Τραπέζια στήθηκαν και στην κεντρική πλατεία της Αιγείρου, όπου και εκεί προσφέρθηκαν σαρακοστιανά εδέσματα στους επισκέπτες. Με τη φροντίδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αιγείρου και τη στήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ, προσφέρθηκαν παραδοσιακή φασολάδα, χαλβάς, ελιές, τουρσί, ταραμάς και φυσικά λαγάνα.

Μαρώνεια

Ίδια εικόνα και στην κεντρική πλατεία της Μαρώνειας, όπου οι χοροί άρχισαν από νωρίς. Οι άνθρωποι του Φυσιολατρικούς, Λαογραφικού, Μορφωτικού Συλλόγου Μαρώνειας «Οι Κίκωνες» έδωσαν κι εκεί τον καλύτερο τους εαυτό για να υποδεχθούν φιλόξενα τους επισκέπτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.