Την συλλογικη διεκδικηση ενος καλυτερου μελλοντος προταξε ο Συλλογος Γυναικων Ροδοπης

Στη συμβολική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν από κοινού με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης και τον Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης

Συμβολική κινητοποίηση με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποίησαν σήμερα ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Στόχος της κινητοποίησης ήταν να τιμηθεί αγωνιστικά το περιεχόμενο της 8ης Μάρτη, με αιχμή των διεκδικήσεων το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν Σύστημα Υγείας και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με πανό και πλακάτ που έγραφαν τα συνθήματα και τις διεκδικήσεις, με υλικά που μοιράστηκαν, δόθηκε το μήνυμα της συλλογικής διεκδίκησης για υγεία, δημιουργική ζωή και δικαιώματα στην εργασία και τη μητρότητα. Η πρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου, αμφότερες υπογράμμισαν με τις ομιλίες τους την ανάγκη οι γυναίκες της Ροδόπης να  σπάσουν τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου, να γίνουν μέλη του Συλλόγου και να διεκδικήσουν μαχητικά καλύτερο μέλλον για τις ίδιες και για τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, καλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση που προετοιμάζει, την Κυριακή 14 Μάρτη, στις 18.30, σχετικά με την κατάσταση και την ανάγκη ενίσχυσης του Υγειονομικού Συστήματος και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.