Την προβολη της ΠΑΜ-Θ σε τουριστικα λεωφορεια προτεινει η «Ανεξαρτητη Ενωτικη Πρωτοβουλια»

Πρόταση προς τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που θα λειτουργήσει ενισχυτικά και στον πληττόμενο κλάδο των τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ

Χρήστος Χατζηπέμου, Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης

«Τέτοιου είδους διαφημιστική προβολή έχει παγκοσμίως κριθεί ως ιδιαίτερα αποτελεσματική και χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα»

Επερώτηση με διττό στόχο, για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία».

Η επερώτηση που αφορά στην υιοθέτηση καλών πρακτικών προβολής άλλων Περιφερειών, στοχεύει αφενός στην τουριστική προβολή της ΠΑΜΘ και αφετέρου στην ενίσχυση ενός εκ των πλέον πληττόμενων από την πανδημία κλάδου αυτού των ΚΤΕΛ και των τουριστικών λεωφορείων.

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης της παράταξης κ. Χρήστος Χατζηπέμου εξήγησε το περιεχόμενο της πρότασης η οποία περιλαμβάνει την διαφημιστική προβολή των τουριστικών αξιοθέατων της Περιφέρειάς μας στις εξωτερικές επιφάνειες τουριστικών λεωφορείων που εκτελούν τα δρομολόγιά τους εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας, καθώς και σε λεωφορεία που εκτελούν υπεραστικές διαδρομές στα μεγάλα αστικά κέντρα (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) ή και σε διεθνή τακτικά δρομολόγια (Σόφια, Φιλιππούπολη, Κωνσταντινούπολη).

Και τουριστική προβολή και στήριξη πληττόμενων κλάδων

«Τέτοιου είδους διαφημιστική προβολή απουσιάζει από το τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας, μολονότι έχει παγκοσμίως κριθεί ως ιδιαίτερα αποτελεσματική και χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα (πχ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου) και στο εξωτερικό»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος επισημαίνοντας πως στην ουσία «ρίχνουμε έμμεσα το μπαλάκι στην Περιφέρεια, ώστε να αποφασίσει η διοίκηση εάν και εφόσον επιθυμεί αυτή τη μορφή διαφήμισης, την οποία δεν έχει προβλέψει στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, αλλά θα μπορούσε να ενταχθεί στα του προγράμματος δράσεων, που θα επιτρέψουν στη διαφήμιση της περιφέρειας».

Ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων και σε δεύτερο επίπεδο τα κατά τόπους ΚΤΕΛ, ανήκουν στις κατηγορίες των επαγγελματιών που υπέστησαν καταστροφικές ζημιές από την παρατεταμένη πανδημία, γεγονός που λειτουργεί ενισχυτικά στην πρόταση για στήριξη του κλάδου, όπως επεσήμανε «καταστράφηκαν κυριολεκτικά».

Ο κ. Χατζηπέμου επεσήμανε πως η πρόταση αφορά στη δυνατότητα πρόβλεψης μίας τέτοιας προβολής καθώς ακόμα και σε περιφέρειες όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου έχουν ήδη υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις, δεν έχουν υλοποιηθεί λόγω της πανδημίας και των αλλαγών που αυτή έχει επιφέρει.

«Καλύτερα να επικεντρωθεί κανείς μετά την Άνοιξη, παρά αυτή  την περίοδο που είναι νεκρή ουσιαστικά και τουριστικά. Νομίζω ότι υπάρχει έδαφος για μια θετική ανταπόκριση, δεδομένου ότι σε τουριστικό επίπεδο έχουμε σπαταλήσει πάρα πολλά χρήματα άσκοπα που δεν προσφέρουν τίποτα σε επίπεδο τουριστικής προβολής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειακός σύμβουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.