Την προσοχη των πιστων εφιστα η Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Αφορμή η διανομή υλικού στην πόλη από τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Εγκύκλιο εξέδωσε χθες η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Αφορμή αποτέλεσε η διανομή υλικού σε επαγγελματικούς χώρους από μεριάς των λεγόμενων «Μαρτύρων του Ιεχωβά».
 
Με την εγκύκλιο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων υπενθυμίζει πως «οι διδασκαλίες των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» αποτελούν επανεμφάνιση πλήθους αιρετικών διδασκαλιών» προτρέποντας τους πιστούς  «να αγνοήσετε τις προπαγανδιστικές και διαφημιστικές ενέργειες και τυχόν προκλήσεις ή ποικίλες προσηλυτιστικές μεθοδεύσεις». 

Αναλυτικά η μητροπολιτική Εγκύκλιος: 

«Αγαπητοί Πατέρες και ευσεβείς Χριστιανοί,
 
Πληροφορηθέντες ότι πεζοί εκπρόσωποι της Συνελεύσεως των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» διένειμαν σε καταστήματα, επαγγελματικούς χώρους και οικίες της πόλεώς μας προπαγανδιστικό υλικό και συγκεκριμένα πρόσκληση – πρόγραμμα ετησίας συνελεύσεως που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 7-9 Ιουλίου σε αίθουσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με τη συναίσθηση του Επισκοπικού αξιώματος και την ποιμαντική ευθύνη για την προφύλαξη του Ορθοδόξου πληρώματος από τους «βαρείς λύκους», επιθυμούμε να Σας υπενθυμίσουμε τα εξής:
 
Οι διδασκαλίες των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» αποτελούν επανεμφάνιση πλήθους αιρετικών διδασκαλιών, καθώς πρόκειται για μία οργάνωση που δεν διστάζει να παρουσιάζει ως δήθεν θέλημα Θεού και θέσεις της Αγίας Γραφής απόψεις ακραίες, επικίνδυνες και αντιεπιστημονικές, όπως η άρνηση μετάγγισης αίματος σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Επιπλέον η εν λόγω Οργάνωση χρησιμοποιεί απαξιωτικό και μειωτικό λόγο για το Χριστιανικό κόσμο, ενώ δε διστάζει να διατυπώνει πληθώρα ψευδοπροφητειών σχετικά με τη Δευτέρα Παρουσία και το τέλος του κόσμου, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται μόνιμος ψευδοπροφήτης.
 
Για τους ανωτέρω συνοπτικώς εκτεθέντες λόγους, Σας προτρέπουμε πατρικώς και αδελφικώς, όπως επιβάλλει το Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό Ήθος, να αγνοήσετε τις προπαγανδιστικές και διαφημιστικές ενέργειες και τυχόν προκλήσεις ή ποικίλες προσηλυτιστικές μεθοδεύσεις.
 
Να θυμόμαστε ότι είμαστε μέλη της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας που αποτελεί διαχρονικά το ακατάλυτο Σώμα του Θεανθρώπου και το μοναδικό χώρο σωτηρίας. Εμείς ως μέλη εκ μέρους αυτού του Σώματος ας συμμετέχουμε σε κάθε Θεία Λειτουργία μεταλαμβάνοντας Σώμα και Αίμα Χριστού, και ας προσευχόμαστε για τους πεπλανημένους αδελφούς, και ας ομολογούμε Χριστόν και τούτον Εσταυρωμένον και Αναστάντα αποφεύγοντας οποιασδήποτε μορφής ακραία συμπεριφορά.
 
Το δε έλεος και η άπειρος Χάρις του Θεού είησαν μετά πάντων ημών. Αμήν!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.